06-09-2012
Όταν τα χρώματα αντικαθιστούν τα φάρμακα

photo

 

 

Πρώτος ο Goethe ήταν αυτός που είχε πει πως τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή. Διεγείρουν τις αισθήσεις μας και μας ξυπνούν συγκινήσεις και συναισθήματα, προβλέποντας κατά κάποιο τρόπο πως θα ερχόταν η μέρα που τα χρώματα θα αντικαθιστούσαν σε πολλές περιπτώσεις τα φάρμακα.

 

Πως θεραπεύει


H χρωματοθεραπεία περιλαμβάνεται σήμερα στον κλάδο της λεγόμενης «χρωματικής ιατρικής» και δρα ως συμπληρωματική θεραπευτική αγωγή που μας βοηθά να αναπληρώσουμε τις ενεργειακές απώλειες που μας προκαλεί το στρες, η κούραση, ο θυμός και πολλές δυσάρεστες καταστάσεις τις καθημερινότητας. Σύμφωνα με τους ερευνητές της μεθόδου, κάθε αρνητική βιολογική κατάσταση, πριν εκδηλωθεί ως σωματικό σύμπτωμα, εκδηλώνεται πρώτα στην αύρα μας. Με τη χρωματοθεραπεία ο ασθενής εκτίθεται σε δέσμες έγχρωμου φωτός από ειδικούς προβολείς. Η αύρα «παίρνει» τη δόνηση του χρώματος και μεταφέρει τη θεραπευτική της ενέργεια στο σώμα. Κατ' αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται οι διάφορες παθήσεις.

 

 

Πώς εφαρμόζεται

Kατά την εφαρμογή χρησιμοποιείται ειδικός προβολέας με φίλτρα laser και γεωμετρικά φίλτρα, που δημιουργούν την φωτεινή δέσμη. H μέση εφαρμογή του κάθε χρώματος είναι 7 λεπτά, με ελάχιστο χρόνο τα 3 και μέγιστο τα 10-12 λεπτά. Για κάθε περίπτωση, επιλέγεται το χρώμα ή τα χρώματα που έχουν ενεργειακή σχέση με τον οργανισμό του ατόμου που υποβάλλεται στη χρωματοθεραπεία, τα αποτελέσματα της οποίας χρειάζονται χρόνο για να φανούν, γιατί οι αλλαγές στον οργανισμό γίνονται με φυσιολογικό ρυθμό. Δεν είναι τυχαίο που εδώ και αρκετά χρόνια, η κλασική ιατρική χρησιμοποιεί τη χρωματοθεραπεία, για την αποκατάσταση του νεογνικού ίκτερου τοποθετώντας τα νεογέννητα με ίκτερο σε έναν θάλαμο, ο οποίος φωτίζεται από ένα ειδικό μπλε χρώμα. Το μπλε διώχνει επίσης την υπερένταση, τον εκνευρισμό, ενώ επιδρά στο αίμα ρυθμίζοντας την πίεση. Το πράσινο καταπολεμά τον πονοκέφαλο, τις αϋπνίες, την κούραση και την ευερεθιστικότητα, ενώ το κίτρινο χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πνευματικής κατάπτωσης.