07-12-2011
Οι γαλανομάτηδες προτιμούν τις γαλανομάτες

photo

Οι γαλανομάτηδες άνδρες προτιμούν τις γυναίκες με γαλανά μάτια για να μην χρειαστεί να κάνουν τεστ πατρότητας!

 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ομάδα Νορβηγών ερευνητών οι οποίοι υποστηρίζουν πως μετά από μελέτη με 88 φοιτητές και φοιτήτριες οι άνδρες που έχουν γαλανά μάτια προτιμούν τις γυναίκες οι οποίες επίσης έχουν γαλανά μάτια, επειδή από το χρώμα των ματιών των παιδιών που θα αποκτήσουν μαζί τους θα καταλάβουν εάν οι κυρίες υπήρξαν πιστές ή όχι.

 

Οι ερευνητές βέβαια υποστηρίζουν πως η προτίμηση αυτή ισχύει μόνο για τους άνδρες και όχι για τις γυναίκες και πως η σκέψη αυτή δεν είναι ενσυνείδητη αλλά υποσυνείδητη. Την ίδια προτίμηση δεν δείχνουν όμως να έχουν οι άνδρες με καστανά μάτια αφού σύμφωνα με τους νόμους της γενετικής μπορεί δύο γονείς με γαλανά μάτια να αποκτούν μόνο παιδιά με γαλανά μάτια, αλλά οι γονείς με καστανά μάτια δεν είναι απαραίτητο να αποκτήσουν παιδιά επίσης με καστανά μάτια. Η εξήγηση είναι απλή και απολύτως... γενετική αφού το 25% των παιδιών που έχουν γονείς με καστανά μάτια μπορεί να γεννηθεί με γαλανά μάτια λόγω του ότι οι καστανομάτηδες γονείς μπορεί να έχουν προγόνους οι οποίοι είχαν γαλανά μάτια.

 

Συμπέρασμα; Οι γαλανομάτηδες άνδρες μοιάζουν να είναι πιο επιλεκτικοί στις προτιμήσεις τους, επιλέγοντας γαλανομάτες συντρόφους, ενώ οι άνδρες με καστανά μάτια είναι ανοιχτοί σε όλες τις... προτάσεις!