21-05-2013
Στέβια:Η φυσική διάδοχος της ζάχαρης με 0 θερμίδες

photo

Αν και αρκετοί διαιτολόγοι είναι καθησυχαστικοί σχετικά με την βλαβερή επίδραση των γλυκαντικών ουσιών στον οργανισμό μας,  η αλήθεια είναι πως πλέον οι καταναλωτές τις αμφισβητούν.

 

Όλα αυτά όμως μέχρι χθες, καθώς πρόσφατα, έκανε την εμφάνισή της μια νέα γλυκαντική ουσία, η στέβια, που είναι ένα απόλυτα φυσικό και μη βλαβερό προιόν φιλικό προς την υγεία μας αλλά και τη ζυγαριά μας.

 

Το φυτό από τη Βραζιλία

Η πατρίδα της Στέβιας είναι τα δάση της Βραζιλίας και της Παραγουάης. Ευρύτερα γνωστή έγινε το 1931, στη Γαλλία, όταν οι επιστήμονες αναλύοντάς την διαπίστωσαν πως είναι 300 φορές πιο γλυκιά από τη σακχαρόζη ενώ δεν περιέχει ίχνος θερμίδας. Αν και όλα αυτά ήταν ήδη γνωστά εδώ και χρόνια, τα οικονομικά συμφέροντα των εταιριών που ασχολούνται με γλυκαντικές ουσίες έφεραν μια μακρά καθυστέρηση με αποτέλεσμα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να δώσει τελικά την έγκριση για τη χρήση της μόλις το 2008. Ωστόσο, η στέβια, εκτός από σύμμαχός μας κατά της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες καθώς είναι αντιοξειδωτική, αντισηπτική, αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδης και αντιγηραντική, γι' αυτό άλλωστε στην Αμερική την χρησιμοποιούν κατά κόρον για μάσκες προσώπου. Μέχρι να κάνει την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά μπορείς να την βρεις στο www.amazon.com