16-02-2011
Χάστε το κοιλιακό λίπος εναλλακτικά

photo

Η απώλεια τοπικού λίπους και ειδικά στην περιοχή γύρω από την κοιλιά και το στομάχι είναι δύσκολη και απαιτεί, εκτός από ειδικές ασκήσεις που στοχεύουν στα συγκεκριμένα σημεία, και την κατάλληλη διατροφή.

 

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένες χημικές ουσίες, οι οποίες «φορτώνουν» με περισσότερα οιστρογόνα τον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα την αποθήκευση λίπους στις δύσκολες περιοχές. Οι ουσίες αυτές ονομάζονται ξενοοιστρογόνα και κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους, μέσω της τροφής, του νερού ή του περιβάλλοντος, απομακρυνόμαστε από την πιθανότητα μιας επίπεδης κοιλιάς.

 

Ακόμα κι αν τρέφεστε με οργανικές τροφές είναι πολύ δύσκολο να αποφύγεετε την...συνάντηση με τα ξενοοιστρογόνα, καθώς βρίσκονται παντού, ακόμα και στο άρωμα που φοράτε ή στα καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιείτε και εισπνέετε καθημερινά στο σπίτι. Τι μπορείτε να κάνετε για να τελειώσετε μια και καλή μαζί τους; Τα καλά νέα είναι ότι η φύση μας έχει προμηθεύσει με αρκετά είδη λαχανικών και μπαχαρικών που μπορούν να καταπολεμήσουν τα ξενοοιστρογόνα, βοηθώντας τον οργανισμό μας να κάψει εύκολα και γρήγορα λίπος. Καιρός λοιπόν να τα προσθέσετε στο πιάτο σας!