19-09-2014
Για καλύτερα αποτελέσματα στον διάδρομο

photo

Μόλις αγοράσατε τον καινούριο σας διάδρομο και είστε έτοιμοι να κάνετε χιλιόμετρα; Υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά, που θα κάνουν το φαινομενικά απλό περπάτημα στον ιμάντα ακόμα πιο αποτελεσματικό.

 

Ακολουθήσετε τα παρακάτω μυστικά και θα δείτε σύντομα τα χιλιόμετρα να πιάνουν τόπο.


- Το γρήγορο περπάτημα είναι πιο αποτελεσματικό από το τρέξιμο, διότι καίτε περισσότερο λίπος και φυσικά κουράζεστε λιγότερο.

 

- Μην περιοριστείτε στο απλό πρόγραμμα του διαδρόμου σας, αλλά πειραματιστείτε με όλη τη γκάμα που συνδυάζει περπάτημα σε ανηφορικό και κατηφορικό δρόμο.

 

- Χωρίστε το πρόγραμμά σας σε εβδομάδες θέτοντας έναν στόχο για κάθε μία από αυτές. Για παράδειγμα ανεβάστε ταχύτητα και επιλέξτε πιο δύσκολο πρόγραμμα έτσι ώστε να βλέπετε και μόνοι σας την πρόοδό σας. Σημειώνετε σε ένα χαρτί την ταχύτητα και τον χρόνο που κάνατε κάθε εβδομάδα ώστε να ξέρετε ανά πάσα στιγμή που βρίσκεστε και να ενθουσιάζεστε βλέποντας πως τα πάτε όλο και καλύτερα.

 

- Αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο αποτελεσματικό το περπάτημα μπορείτε να κάνετε την άσκησή σας χρησιμοποιώντας βάρη του ενός κιλού. Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο ειδικά βαράκια που δένονται στους καρπούς και στα πόδια, έτσι ώστε να προσφέρουν ελευθερία κινήσεων.

 

- Σε ενημερωμένα βιβλιοπωλεία καθώς και στο internet υπάρχουν βιβλία αλλά και συμβουλές με καταπληκτικά προγράμματα για διάδρομο που είναι πολύ χρήσιμα.