25-05-2018
8 περίεργες χρήσεις του γάλακτος

photo

Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως  καλλυντικό ή ως το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό; Κι όμως γίνεται!

 

Ακολουθούν 8 ασυνήθιστες χρήσεις του γάλακτος που θα σου λύσουν τα χέρια.

1. Αφαίρεση των λεκέδων από μελάνι
Η παχιά και κρεμώδης βάση του γάλατος είναι η καλύτερη λύση για τους λεκέδες. Βούτηξε τον λεκέ από μελάνι σε ένα μίγμα από γάλα και λεμόνι και άφησέ το για μια ολόκληρη ημέρα. Για να επιταχύνεις τη διαδικασία μπορείς να τρίψεις το σημείο του λεκέ με γάλα.


2. Βερνίκι για τα δερμάτινα
Βούτηξε ένα κομμάτι ύφασμα σε γάλα και τρίψε απαλά με αυτά τα δερμάτινα ρούχα και αξεσουάρ σου. Το δέρμα θα αποκτήσεις μια όμορφη γυαλάδα.


3. Κόλλα για τις πορσελάνες
Πριν πετάξετε τα σπασμένα φλιτζάνια σας στο καλάθι των αχρήστων, καθαρίστε τα με γάλα. Βράστε λίγο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και στην συνέχεια περάστε τα φλιτζάνια με αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μετατρέπονται σε κόλλα και δεν αποκλείεται να επανακολλήσουν τα σπασμένα κομμάτια. Αυτή η μέθοδος δεν είναι πάντα αποτελεσματική, αλλά από τη στιγμή που τα είχατε για πέταμα, δεν έχετε να χάσετε τίποτα.


4. Λουτρό από γάλα
Γεμίστε τα 2/3 της μπανιέρας σας με γάλα και βυθιστείτε μέσα για  30' περίπου.  Μετά το μπάνιο θα έχετε ένα όμορφο, μαλακό και ιδιαίτερα λαμπερό δέρμα.


5. Για την αφαίρεση του makeup
Σε ένα ποτηράκι ανακατέψτε λίγο γάλα σε σκόνη και ζεστό νερό. Ξεπλύντε το πρόσωπό σας με το γαλάκτωμα που μόλις φτιάξατε και δεν θα μείνει ίχνος makeup στο δέρμα σας.


6. Για τον καθαρισμό των φυτών
Το αποβουτυρωμένο γάλα ενδείκνυται για τον καθαρισμό των φυτών. Βρέξτ ένα κομμάτι ύφασμα με λίγο γάλα και περάστε με αυτό τα φύλλα των φυτών σας. Οποιαδήποτε βρωμιά ή λεκές θα εξαφανιστεί ενώ το φυτό θα πάρει μια όμορφη γυαλάδα. Απλά μην ξεχάσετε μετά να ξεπλύνετε τα φύλλα με λίγο νερό για να μην μείνουν λεκέδες από γάλα.


7. Για πιο νόστιμα ψάρια
Είναι γεγονός πως τα ψάρια και το γάλα δεν μπορούν να μπουν ποτέ μαζί στο ίδιο τραπέζι. Ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γάλα για να τονίσετε τη γεύση του ψαριού. Ξεπαγώστε τα ψάρια σας σε ένα μπολ γεμάτο γάλα, αντί για νερό. Μετά το μαγείρεμα, τα ψάρια θα έχουν γίνει πιο μαλακά και πιο εύγευστα.


8. Για το γυάλισμα των επίπλων
Συνδυάζοντας την κρεμώδη βάση του γάλακτος με την οξύτητα του λεμονιού μπορείτε να φτιάξεις έναν εξαιρετικό καθαριστικό επίπλων. Το γάλα αφαιρεί τη σκόνη και τη βρωμιά, ενώ ο χυμός του λεμονιού εξαφανίζει ους λεκέδες και τα μικρόβια. Στο μίγμα που θα φτιάξετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγα αιθέρια έλαια, έτσι ώστε το καθαριστικό σας να αφήσει μια ευχάριστη μυρωδιά στα έπιπλα.