18-10-2011
"Ημερήσιο μενού" απ΄το ψυγείο του μέλλοντος

photo

Ένα ψυγείο-διατροφικό σύμβουλο σχεδιάζουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κεντρικού Λανκασάιρ, σε συνεργασία με το online σούπερ μάρκετ Ocado.

 

Το εν λόγω ψυγείο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μας προτείνει το φαγητό της ημέρας λαμβάνοντας υπόψη τα τρόφιμα που έχει στο εσωτερικό του, ενώ θα μπορεί αυτόματα να στέλνει ηλεκτρονική παραγγελία στο σούπερ μάρκετ για να ανανεώσει το περιεχόμενό του.

Επίσης, το εκπληκτικό μηχάνημα θα προωθεί στο μπροστινό τμήμα των ραφιών του τα τρόφιμα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης ώστε να τα χρησιμοποιούμε πρώτα. Οι ερευνητές ελπίζουν πως το δημιούργημά τους θα μειώσει τις τροφές που πετιούνται γιατί έληξαν ή χάλασαν επειδή ξεχάστηκαν καθώς ειδικοί αισθητήρες θα ανιχνεύουν τυχόν αέρια από τρόφιμα σε φάση αποσύνθεσης. Τέλος, το ψυγείο θα να διαθέτει μια ευρεία γκάμα συνταγών για μαγείρεμα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την χώρα όπου βρίσκεται. Και το καλύτερο; Το αγαπημένο μας ψυγείο θα αυτοκαθαρίζεται απαλλάσσοντάς μας από αυτή την χρονοβόρα και καθόλου ευχάριστη διαδικασία!