03-08-2011
Skin Needling:Αποτελέσματα με τοπική αναισθησία

photo

'Όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη συνεχούς ανανέωσης έτσι και η Επιστήμη συνεχώς αναβαθμίζεται και «ανανεώνεται»... Σήμερα η Πλαστική Χειρουργική έχει να επιδείξει μία εντελώς καινούρια μέθοδο που προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα ανταποκρινόμενη στο αίτημα και την ανάγκη βελτίωσης της υφής του δέρματος του προσώπου και του σώματος.

 

Νέα τεχνική


"Needling" είναι η μέθοδος που αρχικά εφαρμόσθηκε στην επανορθωτική χειρουργική με σκοπό τη λείανση των ουλών. Είναι μέθοδος λιγότερο παρεμβατική από οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη τεχνική, και αυτό την καθιστά ιδιαιτέρως δημοφιλή. Η πρωτοποριακή αυτή θεραπεία του δέρματος μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στις περιοχές εφαρμογής όπως μέτωπο, μάτια, παρειές, λαιμός, ντεκολτέ, μπράτσα, επιγάστριο, μηροί, γλουτοί, γόνατα, γάμπες και όπου υπάρχει κυτταρίτιδα. Η τεχνική skin needling εάν επαναληφθεί μετά δύο έτη έχει πιο ευνοϊκό και αθροιστικό αποτέλεσμα. Ακόμη όμως, και μία μόνο θεραπεία αρκεί για ένα ορατό και πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα οριστικοποιείται μετά από 6-8 εβδομάδες και παραμένει αναλλοίωτο για πολλά χρόνια.

 

Το Skin Needling:

 

 

  • Μειώνει το βάθος των ρυτίδων και σβήνει την λεπτή ρυτίδωση
  • Θεραπεύει τη χαλάρωση του δέρματος
  • Εξωραΐζει την ποιότητα του δέρματος
  • Βελτιώνει την όψη των ραγάδων
  • Βελτιώνει τις εμβυθίσεις της ακμής
  • Απαλύνει και λειαίνει τις ουλές από παλαιούς τραυματισμούς
  • Λειαίνει τις ουλές από παλιές χειρουργικές επεμβάσεις

 

Που εφαρμόζεται


Στο Skin Needling χρησιμοποιούμε μία συσκευή με τη μορφή κυλίνδρου (roller), που στην επιφάνειά του φέρει μικροσκοπικές ακίδες, με το οποίο πραγματοποιούμε πολλά «τσιμπήματα» μικρού βάθους (0,3-3,5 mm) στο δέρμα, φτάνοντας στην δεύτερη-τρίτη στοιβάδα. Όταν αυτές οι ακίδες εισέλθουν στο δέρμα, διεγείρεται ο αυξητικός παράγοντας που με τη σειρά του ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες. Αυτή η δημιουργία νέου κολλαγόνου (τύπου Ι) είναι η βάση για κάθε θεραπεία ανάπλασης και αναζωογόνησης. Η τεχνική είναι απολύτως ασφαλής και δεν υπάρχει περίπτωση αλλεργικών αντιδράσεων ή παρενεργειών. Η φροντίδα που ακολουθεί τη διαδικασία είναι απλή, και καθώς η τεχνική είναι ελάχιστα παρεμβατική (minimally invasive), η απορρέουσα πιθανότητα δυσκολιών, παρουσιάζεται απειροελάχιστη. Δεν χρησιμοποιούνται κανενός είδους ουσίες ή υλικά.

 

Γρήγορη αποθεραπεία


Με το skin needling, ενεργοποιείται η παραγωγή νέου κολλαγόνου που συσφίγγει και λειαίνει το δέρμα. Οι μικροί «νυγμοί» διατηρούν άθικτη την επιδερμίδα και αυτό σημαίνει ότι η επούλωση είναι άμεση, κάτι που κάνει τη μέθοδο εξαιρετικά δημοφιλή. Το πλεονέκτημα έναντι των άλλων μεθόδων είναι η πολύ γρήγορη κοινωνική επανένταξη. . Ο χρόνος ανάρρωσης από το skin needling είναι σύντομος. Για την περιοχή του προσώπου και του λαιμού, σε μόλις 3 έως 7 ημέρες (ανάλογα με το βάθος των ρυτίδων) η/ο ενδιαφερόμενη/ος είναι απολύτως έτοιμος/η για όλες τις κοινωνικές του δραστηριότητες. Για το σώμα δεν υπάρχει περιορισμός και το άτομο μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του ήδη από την επόμενη ημέρα. Η επανένταξη είναι υπόθεση «Σαββατοκύριακου», η δε επάνοδος στις συνήθεις δραστηριότητες και την εργασία είναι πλήρης και ομαλή. Εάν ο χρόνος αποθεραπείας συγκριθεί με τον χρόνο αποθεραπείας άλλων παρεμβατικών μεθόδων, βλέπουμε ότι το skin needling αποτελεί καταπληκτική εναλλακτική θεραπεία για το σβήσιμο των λεπτών ρυτίδων και των ουλών. Επίσης, το skin needling είναι αποτελεσματική θεραπεία για ευαίσθητες περιοχές δέρματος για τις οποίες δεν ενδείκνυνται άλλες μέθοδοι λείανσης. Αυτό περιλαμβάνει την περιοχή γύρω από τα μάτια, ειδικά την περιοχή κάτω από αυτά, την περιοχή του τραχήλου (λαιμού) και την ράχη των χεριών.

 

Αναισθησία


Γίνεται με τοπική αναισθησία και ελαφρά μέθη στην κλινική, εάν οι προς θεραπεία περιοχές είναι πολλές σε ολόκληρο το σώμα. Γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία στο εξωτερικό ιατρείο όταν η περιοχή είναι μικρή όπως πόδι χήνας, μέτωπο, άνω χείλος, ραγάδες γύρω από τον ομφαλό, γόνατο κλπ.

 

Επαναληπτική αγωγή


Ειδικά όσον αφορά την λεπτή και βαθιά ρυτίδωση, την κυτταρίτιδα (φλοιός πορτοκαλιού) και την βελτίωση των ουλών και των ραγάδων, έχει αποδειχθεί ότι μια δεύτερη συνεδρία μετά από 1 ή 2 έτη θα λύσει οριστικά και δια παντός το πρόβλημα με κατοχυρωμένο το αθροιστικό αποτέλεσμα. Η δεύτερη συνεδρία όμως δεν είναι υποχρεωτική για ένα άριστο αποτέλεσμα, απλά συμπληρώνει με ακόμη πιο αποφασιστικό τρόπο, την πλήρη θεραπευτική αντιμετώπιση.

 

Δρ. Ιωάννης Λύρας

Αισθητικός & Επανορθωτικός Πλαστικός χειρουργός

www.ioannislyras.gr