28-07-2017
Γυμναστική: Βάλτε το ξυπνητήρι

photo

Σίγουρα το να σηκώνεστε από το κρεβάτι και μετά από λίγη ώρα να ξεκινάτε τη γυμναστική, να ιδρώνετε και να ανεβάζετε παλμούς δεν θεωρείται και το ιδανικότερο ξύπνημα. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι που αξίζει να το κάνετε.

 

Θα σε γεμίσει υγεία

Αν ξυπνήσετε το πρωί και μετά από μία ώρα ξεκινήσετε τη γυμναστική σας θα νιώσετε στην αρχή μια έντονη κούραση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα ακόμα δεν έχει ζεσταθεί αρκετά για να μπει σε πρόγραμμα υψηλής έντασης. Μετά όμως τα πρώτα 10 λεπτά οι συνθήκες αλλάζουν. Θα νιώετε ότι έχετε προσαρμοστεί πλέον στις απαιτήσεις της γυμναστικής και οι επιδόσεις σας θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Με το τέλος της προπόνησης, απλαύστε ένα ντους. Ο οργανισμός σας πλέον θα λειτουργεί στο 100% δημιουργώντας ένα αίσθημα ευεξίας. Έτσι θα αντέξετε πιο εύκολα την πίεση της καθημερινότητας. Η ευεξία που θα νιώθετε μπορεί να σας κάνει πιο κοινωνικούς και σίγουρα πιο εργατικούς.

 

Θα εξοικονομήσετε χρόνο

Σίγουρα κατά τη διάρκεια της ημέρας το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο. Αρχίζετε με τη δουλειά και καταλήγετε το βράδυ να κάνετε δουλειές στο σπίτι. Προφανώς λοιπόν είναι αρκετά δύσκολα να βρείτε χρόνο για γυμναστική. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξυπνήσετε μία ώρα νωρίτερα και να αφιερώσετε το πρωινό σας στη γυμναστική. Έτσι θα μπορείτε μετά να κάνετε το πρόγραμμά σας χωρίς να σκέφτεστε ότι μέσα σε αυτό πρέπει να καταφέρετε να βρειτε και χρόνο να γυμναστείτε.

 

Θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Είναι γνωστό ότι με τη γυμναστική αυξάνετε τον όγκο των μυών σας. Αυτή η μυϊκή υπερτροφία οδηγεί σε μεγαλύτερες καύσεις. Αν γυμνάζεστε το βράδυ, οι καύσεις αυτές είναι πολύ μικρότερες διότι το σώμα είναι κουρασμένο από την επιβάρυνση της ημέρας. Η πρωινή άσκηση όμως λειτουργεί αντίθετα. Η μυϊκή υπερτροφία που επιτυγχάνεται αυξάνει τις απαιτήσεις του οργανισμού για καύσιμα. Ο οργανισμός είναι ακόμα ξεκούραστος. Αυτό σημαίνει ότι πολύ μικρότερο μέρος της τροφής αποθηκεύεται σαν λίπος,  διότι το μεγαλύτερο μέρος καίγεται από το σώμα σας.

 

[tip]

Σε περίπτωση που επιλέξετε να ξυπνάτε μία ώρα νωρίτερα για να ακολουθήσετε το πρόγραμμα άσκησής σας, φροντίστε να κοιμάστε και μία ώρα νωρίτερα. Έτσι ο χρόνος του ύπνου  δεν θα μειωθεί και ο οργανισμός σας θα ξεκουράζεται.