10-07-2013
Τα βρωμερότερα σημεία ενός ξενοδοχείου

photo

Την επόμενη φορά που θα πάτε διακοπές σε ένα ξενοδοχείο, φροντίστε να καθαρίσετε καλά το κοντρόλ της τηλεόρασης και το διακόπτη του φωτιστικού δίπλα στο κρεβάτι σας.

 

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον με τη συνεργασία των Πανεπιστημίων του Περντού και της Νότιας Καρολίνας, και δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Εταιρία Μικροβιολογίας, έδειξε ότι τα πιο μολυσμένα σημεία σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι το τηλεκοντρόλ και οι διακόπτες των φωτιστικών. Όπως φαίνεται κανείς δεν σκέφτεται να καθαρίσει τόσο μικρά αντικείμενα με αποτέλεσμα η συσσώρευση μικροβίων σε αυτά να είναι περίπου ίδια με της τουαλέτας και του νιπτήρα!

 

Το χειρότερο όλων σύμφωνα με τους ερευνητές ήταν ότι βρήκαν μεγάλη συγκέντρωση μικροβίων και στα υλικά που χρησιμοποιούν οι καθαρίστριες (καθαριστικά πανιά, σκούπες, σφουγγαρίστρες), με αποτέλεσμα να μεταφέρουν μικρόβια από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Έτσι ο κίνδυνος για σοβαρές ασθένειες ελοχεύει και στις διακοπές ιδιαίτερα για άτομα που έχουν βεβαρημένο ανοσοποιητικό.

 

Οι ερευνητές έκαναν έλεγχο για μικρόβια 18 επιφάνειες σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου για βακτήρια και άλλα μικρόβια. Τα πιο καθαρά σημεία είναι η βάση του κρεβατιού, οι κουρτίνες και τα πόμολα στις πόρτες.

 

Αν και το δείγμα ήταν μικρό (μόνο 9 ξενοδοχεία μπήκαν στην έρευνα) οι ερευνητές το θεωρούν ενδεικτικό και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν και νέους ελέγχους.

 

Με άλλα λόγια, πριν απλώσετε τα καφτάνια σας και τα μαγιό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου κάντε πρώτα μία απολύμανση για παν ενδεχόμενο!