04-10-2014
Φυσικό botox με Ινοβλάστες

photo

Μια νέα τεχνική ανόρθωσης των φρυδιών βρίσκεται στη διάθεση όσων θέλουν να ανανεώσουν το βλέμμα τους με φυσικό τρόπο.


Οι ινοβλάστες (κύτταρα που ευθύνονται για την έκκριση των ινών ελαστίνης και κολλαγόνου) αντικαθιστούν το botox και αφαιρούν τουλάχιστον 5 έως 8 χρόνια από το βλέμμα όσων το επιλέγουν. Το «φυσικό botox», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται στις ΗΠΑ, είναι η νέα τάση  στο browlift και πραγματοποιείται με έγχυση Ινοβλαστών στο πλαϊνό μέρος των φρυδιών, με αποτέλεσμα τα φρύδια να ανασηκώνονται και το βλέμμα να ανανεώνεται.

 

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί που το εφαρμόζουν, το όφελος είναι πολλαπλό καθώς με τη συγκεκριμένη τεχνική δεν επιτυγχάνεται μόνο η ανανέωση του βλέμματος αλλά και ολόκληρου του προσώπου.

 

«Πρόκειται για μια τροποποιημένη τεχνική με ινοβλάστες που λαμβάνουμε από τα δικά μας λιποκύτταρα, η οποία είναι απλή κι έχει εξαιρετικά αποτελέσματα που φαίνονται αμέσως. Κι αυτό γιατί  δημιουργούμε ξανά τον χαμένο όγκο που στηρίζει τα φρύδια, ο οποίος μειώνεται με το πέρασμα των χρόνων. Μαζί με τον όγκο χάνεται και η φρεσκάδα του βλέμματος καθώς τα φρύδια πέφτουν και μαζί τους πέφτει και το άνω βλέφαρο. Με το browlift το βλέμμα ανοίγει και το πρόσωπο αλλάζει, ανανεώνεται αμέσως», εξηγεί ο Πλαστικός & Επανορθωτικός χειρουργός, Γιώργος Ανδρεανίδης.

 

Νεότεροι με 4 βήματα

 

1. Το πρώτο βήμα στην τροποποιημένη αυτή τεχνική είναι η λήψη λίπους με τοπική αναισθησία από κάποιο σημείο του σώματος.

 

2. Μετά την λήψη γίνεται η ειδική επεξεργασία του λίπους (πλύση,  φυγοκέντριση), ώστε να απομονωθούν οι ινοβλάστες από τα λιποκύτταρα.

 

3. Στη συνέχεια εμφυτεύεται το λίπος με μία μικρή σύριγγα στο πλαϊνό μέρος των φρυδιών.

 

4. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα εμφανές κάτι που διαπιστώνει η ενδιαφερόμενη με το πρώτο κοίταγμα στον καθρέφτη.

 

Η μέθοδος πραγματοποιείται στο ιατρείο και διαρκεί 25 λεπτά.

 

Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιείται το δικό μας λίπος, οπότε πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές υλικό αλλά και το γεγονός ότι τα αποτελέσματά της διαρκούν περισσότερο.

 

Άλλες εφαρμογές

 

Η συγκεκριμένη τροποποιημένη τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του χαμένου όγκου και σε άλλα σημεία του προσώπου, όπως στα ζυγωματικά αλλά και σε όλα τα σημεία που χρειάζονται γέμισμα ρυτίδων. Σε όλες τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι άμεσα κι επίσης δείχνουν και είναι φυσικά.