28-02-2015
3 τύποι ανθρώπων που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι τρώνε υγιεινά

photo

Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή υγεία. Αρκεί να μην παρερμηνεύουμε τους κανόνες της. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.


Το ότι βλάπτει κανείς τον οργανισμό του επειδή δεν τρώει υγιεινά είναι κάτι που το γνωρίζει εκ των προτέρων. Το να νομίζει, όμως, ότι τρώει υγιεινά και μάλιστα να βασανίζεται για να τηρήσει τους κανόνες, αλλά στην ουσία να βλάπτει τον οργανισμό του είναι άδικο. Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία.

 

Οι... καταναγκαστικά χορτοφάγοι


Μια διατροφή βασισμένη σε φυτικές τροφές είναι ευεργετική για τη γενικότερη υγεία, αφού το κρέας έχει ενοχοποιηθεί για διάφορες ασθένειες. Αυτό ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους. Όμως υπάρχουν και κάποιοι που νιώθουν έλλειψη όταν δεν καταναλώνουν καθόλου κρέας. Αν είστε χορτοφάγος που φαντασιώνεται κρυφά μια? μπριζόλα, ακούστε το σώμα σας! Ένα μικρό κομμάτι βιολογικού κρέατος θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι πιο υγιεινή επιλογή  για εσάς απ' ό, τι η παντελής αποχή απ' το κρέας. Αν παρόλα αυτά επιμένετε να το αποκλείσετε από τη διατροφή σας, συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο, καθώς η επιλογή αυτή στερεί βασικά στοιχεία απ' τον οργανισμό.

 

Οι... λιποφοβικοί


Ενώ είναι αλήθεια ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κορεσμένων λιπαρών μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη και τις πιθανότητες για πολλές επιπλοκές, μερικά λίπη είναι πραγματικά καλά για τον οργανισμό και -κατά συνέπεια- απαραίτητα για την υγεία. Για το λόγο αυτόν, λοιπόν, το λίπος δεν πρέπει να εκλείψει εντελώς από τη διατροφή σας. Τροφές όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, το ταχίνι, τα φιστίκια κ.ά. δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό μενού σας.

 

Οι... ορθορεξικοί


Παρόλο που η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή υγεία, όταν αγγίζει ή πολύ περισσότερο όταν ξεπερνά τα όρια, τα αποτελέσματα είναι άκρως αντίθετα. Το να μην βάζει κανείς στο στόμα του τρόφιμα που δεν είναι οργανικά ή λάιτ, είναι μια αρρωστημένη εμμονή, η οποία όχι μόνο επιβαρύνει τη συνολική υγεία αλλά και προκαλεί δυσκολίες στις κοινωνικές συναναστροφές.