30-03-2015
Γιατί οι γυναίκες αγαπούν τις 50 αποχρώσεις του γκρι

photo

Είναι μια ρομαντική ιστορία που διαφέρει από τις υπόλοιπες σ' ένα βασικό σημείο: το σεξ. Όμως αυτή η διαφοροποίηση φαίνεται ότι αρέσει. Πιο πολύ μάλιστα στο ασθενές φύλο.

 

Σ' αυτή την ιστορία το σεξ, ξεπερνάει τις νόρμες. Δεν είναι αβίαστο, δεν είναι βιασμός. Είναι κάτι... ενδιάμεσο. Είναι αυτό που στα τεφτέρια της Ψυχιατρικής αναφέρεται ως BDSM  .

 

Ο όρος BDSM  αντιπροσωπεύει τις έξι αγγλικές λέξεις "Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism", οι οποίες μεταφράζονται σε δυάδες ως "Δεσμά & Πειθαρχία", "Κυριαρχία & Υποταγή", "Σαδισμός & Μαζοχισμός". Χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ευρύ φάσμα ερωτικών δραστηριοτήτων  και συμπεριφορών (με τα παραπάνω χαρακτηριστικά) ανάμεσα σε συναινούντες ενήλικες.

 

Οι ειδικοί εικάζουν ότι το BDSM  έχει εφαρμοστεί σε εκατομμύρια κρεβατοκάμαρες σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και στο Kama Sutra γίνεται μνεία στα ερωτικά χτυπήματα, δαγκώματα και τσιμπήματα. Ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ δημοφιλές στις ανά τον κόσμο κουλτούρες. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που έκανε την ιστορία must read στο γυναικείο πληθυσμό; H αναπληρώτρια καθηγήτρια Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Ψυχιατρικής στο Feinberg School of Medicine του Πανεπιστημίου Northwestern και διάσημη σεξολόγος, Laura Berman, δίνει τη δική της εκδοχή.

 

Στις γυναίκες αρέσει να... αφήνονται

 

Η σύγχρονη γυναίκα έχει εκατομμύρια πράγματα στο μυαλό της και μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο για εκείνη να βρει χρόνο και ενέργεια για σεξ. Ακόμα και όταν κάνει σεξ μπορεί να σκέφτεται τις υποχρεώσεις της. Η ηρωίδα της ιστορίας είναι άπειρη σεξουαλικά, θα μπορούσε να πει κανείς και αδέξια, αλλά με τον κυριαρχικό εραστή της δεν έχει άλλη επιλογή απ' το να αφεθεί.

Για τις περισσότερες γυναίκες, η ιδέα του να παρασυρθούν από έναν στοργικό και συνάμα κυριαρχικό εραστή, που ξέρει ακριβώς πού να τις αγγίξει είναι κάτι πολύ ελκυστικό. Ουσιαστικά, αυτός κάνει όλη τη δουλειά και αυτή απολαμβάνει!

 

Στις γυναίκες αρέσει να είναι «καλά κορίτσια»


Παρόλο που διανύουμε τον 21ο αιώνα και γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες έχουν σεξουαλικές ανάγκες και επιθυμίες ακριβώς όπως οι άντρες, εξακολουθούμε να ζούμε σε μια κοινωνία που κατακρίνει τις γυναίκες που απολαμβάνουν το σεξ.

 

Η BDSM  βοηθάει τη γυναίκα να διώξει τη ντροπή και το φόβο. Αφού ο άντρας είναι αυτός που αποφασίζει και της επιβάλλει να συμμετέχει σε όλες αυτές τις εμπειρίες- ταμπού, τότε αυτή δεν έχει καμία ευθύνη. Εξακολουθεί να είναι ένα καλό κορίτσι με περίεργη σεξουαλική ζωή.

 

Στις γυναίκες αρέσει να φαντασιώνονται


Ενώ οι άνδρες συχνά χρειάζονται οπτικό υλικό, προκειμένου να ξεκινήσουν οι σεξουαλικές σκέψεις και τα σεξουαλικά συναισθήματα, οι γυναίκες τείνουν να διεγείρονται εγκεφαλικά. Ποθούν ιστορίες με ρομαντισμό, ερωτισμό και φαντασία. Ωστόσο, επειδή σε μια γυναίκα αρέσει να διαβάζει μια ιστορία με BDSM  δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ήθελε και να δοκιμάσει. Η φαντασίωση μπορεί να είναι απλώς μια φαντασίωση.

 

Μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας έδειξε ότι το 64% των γυναικών είχαν φαντασιώσεις βιασμού. Όχι πραγματικού βιασμού, αλλά μιας προσποιητής άρνησης εντός του ερωτικού παιχνιδιού. Καμιά γυναίκα δεν επιθυμεί να βιαστεί στην πραγματική ζωή. Κι επειδή δεν έλειψαν οι υπόνοιες ότι Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι προωθούν τη βία κατά των γυναικών, είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για μια φανταστική ιστορία, στην οποία η γυναίκα επιλέγει να υποτάσσεται στον σύντροφό της και μάλιστα το απολαμβάνει! Θα μπορούσε να είναι και αληθινή.