11-04-2015
Αρνάκι γεμιστό: Η τέλεια εναλλακτική για την Κυριακή του Πάσχα

photo

Αν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν σκοπεύετε να σουβλίσετε τον παραδοσιακό οβελία, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή. Θα σας ενθουσιάσει!

 

ΥΛΙΚΑ

μισό αρνί (το πάνω μέρος, περίπου 3-4 κιλά) να μην είναι ανοιγμένο.

1 κιλό κιμά

1/2 κιλό ρύζι γλασέ

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 φακελάκι κουκουνάρι

250 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα

1 1/2 κουταλάκι μουστάρδα πικάντικη

3/4 φλιτζανιού λάδι

4 έως 5 σκελίδες σκόρδο

2 κιλά πατάτες

2 λεμόνια, το χυμό

ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

μπαχάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 1/3 φλιτζανιού λάδι, προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά.

 

Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι, το προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τα αμύγδαλα, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι και τα αφήνουμε να σοταριστούν χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.

 

Πλένουμε και στραγγίζουμε το αρνί. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό του και το γεμίζουμε με τη γέμιση. Τραβάμε το δέρμα του στις δύο άκρες και το ράβουμε προσεκτικά με κλωστή, για να μην μας φύγει η γέμιση κατά το μαγείρεμα.

 

Το τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις πλένουμε καλά, τους ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και ρίγανη και τις βάζουμε γύρω από το αρνί. Σε μπλέντερ χτυπάμε καλά το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, μισό φλιτζάνι λάδι και μ' αυτό περιχύνουμε το αρνί και τις πατάτες.

 

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σκορπίζουμε πάνω και κάτω από το αρνί. Σκεπάζουμε ερμητικά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί στους 180οC για 3-4 ώρες. Ξεσκεπάζουμε το αρνί και τις πατάτες μία ώρα πριν το τέλος για να πάρουν χρώμα.

 

πηγή: www.trome.gr