16-04-2015
Δωρεάν application για διαβητικούς

photo

Mια πλήρη και έξυπνη εφαρμογή, που στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, προσφέρουν η Vodafone σε συνεργασία με τη Novo Nordisk.


Η εφαρμογή D-Partner, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από όλους τους τύπους διαβήτη και διατίθεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες κινητής επικοινωνίας. Είναι διαθέσιμη για συσκευές smartphones και tablets που υποστηρίζουν λειτουργικό Android ή iOS.

 

Πώς μπορεί να βοηθήσει

 

Με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ατόμων με διαβήτη, η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή προσφέρει σειρά χρήσιμων λειτουργιών όπως:

 

  • Δημιουργία προφίλ ασθενούς για την καταγραφή των εξατομικευμένων παραμέτρων που σχετίζονται με το διαβήτη, την καταγραφή της αντιδιαβητικής φαρμακευτικής αγωγής, καθώς και του λοιπού Ιατρικού ατομικού αναμνηστικού του ασθενούς.

 

  • Καταγραφή των τιμών της μετρούμενης γλυκόζης και προτάσεις (για τα άτομα που θεραπεύονται με ινσουλίνη) τόσο για την τιτλοποίηση της βασικής ινσουλίνης όσο και για τις απαιτούμενες μονάδες γευματικής ινσουλίνης. Ο υπολογισμός της γευματικής ινσουλίνης βασίζεται σε βάση δεδομένων τροφών και γευμάτων από τον Οδηγό Διατροφής της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ενώ υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα εισαγωγής από το χρήστη και άλλων τροφών και γευμάτων που δεν περιέχονται στη βάση αυτή.

 

  • Καταγραφή εργαστηριακών αποτελεσμάτων που σχετίζονται με τον διαβήτη και εμφάνιση προτεινόμενων συμβουλών σε περιπτώσεις μη φυσιολογικών τιμών.

 

  • Εμφάνιση πλήθους μηνυμάτων με συστάσεις αλλά και προειδοποιήσεις σχετιζόμενες με το διαβήτη, ανάλογα με τα εισαγόμενα στην εφαρμογή δεδομένα. Γραφικές απεικονίσεις των μετρήσεων γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, αρτηριακής πίεσης, σφίξεων, βάρους και βηματομέτρου στη μονάδα του χρόνου

 

  • Ημερολόγιο καταγραφής μετρήσεων γλυκόζης, εργαστηριακών αποτελεσμάτων, μετρήσεων αρτηριακής πίεσης, βάρους και σωματικής άσκησης.

 

Δύο επιπλέον λειτουργίες


Μέσα από την D-Partner και αποκλειστικά για τους συνδρομητές Vodafone προσφέρονται δύο επιπλέον λειτουργίες:

 

Τηλεϊατρική: Παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να δώσει ο ίδιος πρόσβαση στον ιατρό του, στην on-line ηλεκτρονική καρτέλα που αυτομάτως δημιουργείται μέσω της εφαρμογής και για χρονικό διάστημα που ο ίδιος επιλέγει. Ο ιατρός έχει τη δυνατότητα να μελετήσει τα καταχωρημένα στοιχεία και να προσθέσει σχόλια πάνω στην πρόοδο της αντιδιαβητικής θεραπείας, χωρίς όμως να αλλοιώσει, επεξεργαστεί, διαγράψει τα δεδομένα.

 

Hypo-Αlert: Σε περίπτωση που ο χρήστης της εφαρμογής αισθανθεί ότι πρόκειται να έχει υπογλυκαιμικό επεισόδιο, το οποίο ενδεχομένως δεν θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει μόνος του, μπορεί να πατήσει πατάει το κουμπί Hypo-Alert της εφαρμογής, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο τη θέση του ?μέσω SMS? στον αριθμό τηλεφώνου που έχει προκαθορίσει ο ίδιος για τέτοιες περιπτώσεις στο προφίλ της εφαρμογής.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή από την App Stores και από την Google Play.

 

Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε από την εταιρεία Diabetes Innovations.