30-05-2017
Τι μπορείτε να πάθετε από ληγμένο μέικ απ

photo

Αν η τελευταία φορά που αγοράσατε μέικ απ ήταν αρκετά πριν για να θυμάστε πότε ακριβώς, τότε η θέση του δεν είναι στο νεσεσέρ σας, αλλά στο καλάθι των αχρήστων.

 

Μπορεί εσείς να μακιγιάρεστε στη «χάση και στη φέξη» και τα καλλυντικά σας να επαρκούν για χρόνια, όμως η ημερομηνία λήξης των προϊόντων δεν είναι μία στρατηγική μάρκετινγκ που στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων.

 

Όταν η ημερομηνία λήξεως παρέρχεται, η σύνθεση των προϊόντων αλλοιώνεται, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην είναι αποτελεσματικά αλλά και να προκαλούν βλάβες.

 


Τα ληγμένα έχουν "παρενέργειες"

 

Όταν τα προϊόντα μακιγιάζ λήγουν, τα μόριά τους διασπώνται σε άλλα μόρια και αυτό μπορεί να προκαλέσει αντίδραση και να δημιουργήσει φλεγμονή στο δέρμα.

 

Η φλεγμονή αυτή είναι γνωστή ως «δερματίτιδα εξ επαφής» και μπορεί με τη σειρά της να προκαλέσει ερυθρότητα, εξογκώματα, εξάνθημα, ή ακόμη και φουσκάλες και οίδημα.

 

Τα ληγμένα καλλυντικά υπάρχει ενδεχόμενο να φιλοξενούν και βακτήρια, τα οποία όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα δημιουργούν ερεθισμό και εξογκώματα που μοιάζουν με ακμή.

 

Όταν πρόκειται για προϊόντα μακιγιάζ των ματιών, αυτή η συσσώρευση βακτηρίων μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις και επιπεφυκίτιδα, ενώ το ληγμένο κραγιόν ενδεχομένως να οδηγήσει σε οίδημα των χειλιών.

 

Πότε πρέπει να αντικαθίστανται

 

Κατά γενικό κανόνα, η μάσκαρα θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 3 μήνες, το eyeliner και η σκιά ματιών κάθε 6 - 12 μήνες και το κραγιόν κάθε 1 - 1 1/2 χρόνο. Η μέση ημερομηνία λήξης της βάσης, της πούδρας και άλλων προϊόντων μακιγιάζ προσώπου είναι 12 μήνες.