26-04-2015
3 μύθοι για τα sex toys

photo

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τα σεξουαλικά παιχνίδια ανακαλύφθηκαν κατά τη  συντηρητική βικτωριανή εποχή για θεραπευτική χρήση. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, που η σεξουαλική απόλαυση δεν είναι «ντροπή», η χρήση των sex toys συνοδεύεται από αναχρονιστικούς μύθους.

 

Κι όμως! Ο δονητής χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην συντηρητική βικτοριανή εποχή ως μια θεραπεία που χορηγούσαν οι γιατροί σε γυναίκες που υπέφεραν από τη λεγόμενη «υστερία». Ουσιαστικά, η υστερία ήταν μια διάγνωση - «ομπρέλα» που χρησιμοποιούνταν από τον ιατρικό κόσμο για να περιγράψει τις διάφορες συναισθηματικές ασθένειες, από τις οποίες υπέφεραν οι γυναίκες (κατάθλιψη, άγχος κ.ά). Δυστυχώς, οι περιπτώσεις αυτές συχνά παραβλέπονταν από την Ιατρική Κοινότητα της εποχής, όμως ο δονητής έφερε κάποια θετικά αποτελέσματα.

 

Για τις γυναίκες της βικτωριανής περιόδου που δεν είχαν πρόσβαση σε σεξουαλική εκπαίδευση, ενδεχομένως να  ήταν και η πρώτη φορά που πολλές από αυτές βίωσαν ακόμη και τον οργασμό! Τότε, η συζήτηση γύρω από τα ερωτικά παιχνίδια (sex toys) και τη σημασία της γυναικείας σεξουαλικής ευχαρίστησης ήταν ανύπαρκτη, οπότε γι' αυτές τις  ασθενείς η εμπειρία του οργασμού και της σεξουαλικής ικανοποίησης ενδεχομένως να είχαν πραγματικά θετικά αποτελέσματα στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

 

Ευτυχώς, με την πάροδο των ετών, η διάγνωση της υστερίας μειώθηκε, όμως οι δονητές παραμένουν.  Ακόμα και τώρα που οι γυναίκες έχουν πρόσβαση στη σεξουαλική εκπαίδευση αλλά και στις σεξουαλικές απολαύσεις, υπάρχουν παρερμηνείες και μύθοι, γύρω από την χρήση των sex toys:

 

Μύθος: Η χρήση τους είναι σπάνια

 

Αλήθεια: Σε καμία περίπτωση. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ερωτικά παιχνίδια, είτε είναι άνδρες, είτε γυναίκες, είτε ζευγάρια, είτε μόνοι. Σε μια μελέτη που διεξήγαγε η ιστοσελίδα Drugstore.com, σε συνεργασία με την Αμερικανίδα σεξολόγο Laura Berman, διαπίστωσε ότι το 44% των γυναικών, μεταξύ των ηλικιών 18 και 60, έχουν χρησιμοποιήσει ένα sex toy.

 

Μύθος: Είναι μόνο για τους singles


Αλήθεια: Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Στην ίδια μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε σχέσεις είναι πιο πιθανό να κατέχουν και να χρησιμοποιούν ερωτικά παιχνίδια. Για την ακρίβεια, το 78 % των γυναικών που χρησιμοποιούν ή έχουν χρησιμοποιήσει ένα sex toy ανέφεραν ότι ήταν σε σχέση. Επιπλέον, μελέτη της εταιρίας προφυλακτικών Durex διαπίστωσε ότι σχεδόν το 25 % των ανθρώπων έχουν χρησιμοποιήσει ερωτικά παιχνίδια με τους συντρόφους τους.

 

Μύθος: Η χρήση τους σημαίνει ελλείψεις στην σεξουαλική ζωή.

 

Αλήθεια: Και σε αυτήν την περίπτωση η κοινή αντίληψη είναι λανθασμένη. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι γυναίκες που χρησιμοποιούν ερωτικά παιχνίδια αναφέρουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν. Επιπλέον, σε έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey, οι γυναίκες ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας, διέγερσης, λίπανσης του κόλπου και οργασμού.