28-04-2015
Έρευνα: Πώς σχετίζεται το σεξ με το μισθό μας

photo

Άλλον έναν σημαντικό λόγο για να κάνουμε σεξ μας δίνει νέα έρευνα, από το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός του ότι θα μας «ευγνωμονεί» το σώμα μας και το πνεύμα μας, θα... γεμίσει και το πορτοφόλι μας. Όχι, δεν δεν πρόκειται για αγοραίο σεξ.

 

Η σεξουαλική ζωή, εκτός του ότι συμβάλλει στην καλή υγεία και ευεξία, συνδέεται και με τις αποδοχές μας. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin, με επικεφαλής τον δρ Νίκο Δρυδακη.

 

Η ερευνητική ομάδα, ανέλυσε στοιχεία από 7.500 Έλληνες πολίτες, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη σχέση μεταξύ σεξουαλικής δραστηριότητας και μισθών.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι με ενεργή σεξουαλική ζωή έχουν καλύτερη απόδοση στην εργασία τους και έτσι εισπράττουν περισσότερα χρήματα. Αυτοί που κάνουν σεξ δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα κερδίζουν 4,5 % περισσότερα χρήματα από τους συναδέλφους τους που δεν έχουν τόσο ενεργή σεξουαλική ζωή.

 

Τα ευρήματα αποκάλυψαν μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των δύο: «Η σύγχρονη κοινωνική ανάλυση δείχνει ότι η υγεία, οι γνωστικές και μη γνωστικές δεξιότητες και η προσωπικότητα, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στη διαμόρφωση του επιπέδου των μισθών», γράφουν οι ερευνητές.

 

Η βιβλιογραφία της Ιατρικής και της Ψυχολογίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική δραστηριότητα σχετίζεται με την καλή υγεία, τη βελτίωση των σωματικών και ψυχικών ικανοτήτων, την ψυχική ευεξία και τις διατροφικές συνήθειες.

 

«Η Θεωρεία Ιεράρχησης των Αναγκών, του Μάσλοου, υποστηρίζει ότι όσο πιο ευτυχισμένα και πιο πλήρη είναι τα άτομα στη ζωή τους, τόσο πιο παραγωγικά και επιτυχημένα θα είναι στη δουλειά τους, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση των μισθών», γράφει ο δρ Δρυδάκης και συνεχίζει «Η θεωρία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι πρέπει να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, σεξουαλικά και μη. Ελλείψει αυτών των στοιχείων, ενδεχομένως να γίνουν επιδεκτικοί στη μοναξιά, το κοινωνικό άγχος και την κατάθλιψη - παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την επαγγελματική τους ζωή».

 

Η μελέτη αφήνει ορισμένα ερωτήματα αναπάντητα, όμως, είτε έτσι είτε αλλιώς, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όλοι θα πρέπει να κάνουν περισσότερο σεξ.