01-05-2015
Ποιο είναι το πιο αγαπημένο φαγητό

photo

Κρέας ή ψάρι; Ζυμαρικά ή γλυκά; Οι αναγνώστες του www.trome.gr (και όχι μόνο) ανακηρύσσουν το νικητή!

 

Το φαγητό είναι αδυναμία για τους περισσότερους από εμάς, όμως όλοι έχουμε σε κάποια «πιάτα» ιδιαίτερη αδυναμία. Εσάς ποιο φαγητό είναι η αδυναμία σας; Το www.trome.gr έθεσε σχετικό ερωτηματολόγιο και οι αναγνώστες του απεφάνθησαν, χωρίς όμως να μας εκπλήξουν.

 

Από τους 492 που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο, το 23% ανέδειξαν στην κορυφή της λίστας τα «ζυμαρικά και τις πίτσες», ενώ στη δεύτερη θέση και σε απόσταση αναπνοής βρέθηκαν, με το ίδιο ποσοστό (21%), τα γλυκά και τα «θαλασσινά και ψάρια». Ακολουθούν το κρέας με 18%, οι σαλάτες με 8%, τα όσπρια με 5% και οι σούπες με 4%.

 

Το αγαπημένο φαγητό παγκοσμίως

 

Τα ζυμαρικά είναι το αγαπημένο φαγητό όλου του κόσμου, όπως απέδειξε και έρευνα σε 17 χώρες. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δεν είναι νούμερο ένα μόνο στην πατρίδα τους, την Ιταλία, αλλά απολαμβάνονται εξίσου και σε μακρινά μέρη όπως οι Φιλιππίνες, το Μεξικό και η Νότια Αφρική.

 

Οι λόγοι που ώθησαν τα ζυμαρικά στην κορυφή είναι πολλοί και δεν αφήνουν περιθώρια για περεταίρω απορίες: Είναι φτηνά και εύκολα στο μαγείρεμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια τεράστια γκάμα «πιάτων». Ως υδατάνθρακες παράγουν ενέργεια (γι' αυτό και οι αθλητές τα τρώνε τακτικά), ενώ επιπλέον, αυξάνουν την παραγωγή ενδορφινών, των ορμονών της ευφορίας.