03-05-2015
Ποια προβλήματα «θεραπεύει» η γιόγκα

photo

Είναι γνωστό πως η γιόγκα συμβάλλει στην χαλάρωση του σώματος αλλά και του πνεύματος. Ωστόσο, έχει και μια σειρά άλλων θεραπευτικών ιδιοτήτων, που ίσως να μη γνωρίζετε.


Η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης, η οποία έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω των ευεργετικών της ιδιοτήτων στην σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων.

 

Απομακρύνει το στρες

 

Δεν είναι εύκολο να απαλλαγείτε εντελώς από το στρες. Εντούτοις, η γιόγκα σας βοηθάει να αποβάλλετε την ένταση από τους γοφούς σας, η οποία προκαλείται από το άγχος κι έτσι να αισθανθείτε περισσότερο ήρεμοι.

 

Ανακουφίζει από το hangover

 

Αφού περάσατε ένα υπέροχο βράδυ, την επόμενη μέρα θέλετε να απαλλαγείτε από τις τοξίνες του αλκοόλ. Ο ιδανικός τρόπος για να τις αποβάλλετε και να λυτρωθείτε από το βασανιστικό hangover είναι να παρακολουθήσετε μια συνεδρία γιόγκα.

 

Μειώνει τις κράμπες

 

Εάν υποφέρετε από ανεπιθύμητες κράμπες, ο ιδανικότερος τρόπος να κάνετε τους μύες σας να χαλαρώσουν, είναι η γιόγκα, η οποία απαλύνει τον πόνο στις προβληματικές περιοχές.

 

Προλαμβάνει την κατάθλιψη

 

Εάν αισθάνεστε πως η ενέργεια έχει εγκαταλείψει το σώμα σας και διακατέχεστε από αρνητικά συναισθήματα, κάντε γιόγκα και θα αποκτήσετε μια ευχάριστη αίσθηση στο σώμα σας. Προτιμήστε τις όρθιες στάσεις, καθώς είναι ιδανικές για να βρείτε την ισορροπία σας.

 

Ελαττώνει την επιθυμία για γλυκά

 

Εάν είστε λάτρης των γλυκών και δε μπορείτε να αντισταθείτε στη σκέψη τους και μόνο, τότε ήρθε η ώρα να «επαναπρογραμματίσετε» το μυαλό σας. Ξεκινήστε καθιστό διαλογισμό σε συστηματική βάση και θα καταπολεμήσετε την αδυναμία σας στα γλυκά.

 

Βελτιώνει τον ύπνο

 

Η αϋπνία και οι υπόλοιπες διαταραχές του ύπνου, μπορούν να βλάψουν την ευεξία σας. Ερευνητές πιστεύουν ότι η γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους να χαλαρώνουν, καθιστώντας ευκολότερο τον ύπνο. Mερικές μόνο κινήσεις της yoga θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ένταση στο μυαλό και στη σπονδυλική σας στήλη.

 

Καταπραΰνει τις ημικρανίες

 

Οι ημικρανίες μπορούν να καταστρέψουν την μέρα σας, όταν βρίσκεστε στη δουλειά ή διασκεδάζετε με την παρέα σας. Ειδικά όταν η εμφάνισή τους γίνεται συστηματική, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε στη γιόγκα να βάλει μια τελεία στο πρόβλημα σας.

 

Tip. Δεν χρειάζεται να κάνετε ακροβατικά. Υπάρχουν απλές ασκήσεις που μπορούν να τις κάνουν (σχεδόν) όλοι.