27-07-2017
Τα ΜΜΜ βοηθούν στην απώλεια βάρους

photo

Αφήστε το αυτοκίνητο και «πιάστε» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν θέλετε να χάσετε μερικά παραπανίσια κιλά. Νέα μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν στη δουλειά τους με εναλλακτικά μέσα, παρουσιάζουν μείωση του Δείκτη Μάζας Σώματος.

 

Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, στο Νόργουιτς, με επικεφαλής τον δρ Adam Martin, μελέτησαν στοιχεία περίπου 4.000 ατόμων και τις συνήθειες μετακίνησης τους σε σχέση με το βάρος τους, σε βάθος δύο ετών.

 

Όπως προέκυψε από τη μελέτη όταν κάποιος εγκαταλείπει το αυτοκίνητο και χρησιμοποιεί μετρό, λεωφορείο, ποδήλατο ή πηγαίνει περπατώντας στη δουλειά του, τότε μετά από δύο χρόνια θα σημειωθεί μείωση στον Δείκτη Μάζας Σώματός του, η οποία ισοδυναμεί με περίπου ένα κιλό για ένα άτομο μέσου ύψους.

 

Επιπλέον, όσο πιο μακριά είναι η δουλειά του, τόσο σημαντικότερο είναι το όφελος. Έτσι, για τις μετακινήσεις άνω των 30 λεπτών, η μείωση του βάρους αντιστοιχεί σε περίπου επτά κιλά,  για έναν μέσο άνθρωπο.

 

Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή κανείς σταματήσει τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για να πάει στη δουλειά του, τότε το μέσο άτομο θα παχύνει κατά ένα κιλό.

 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Epidemiology and Community Health.