30-05-2018
Εξαφανίστε τις πανάδες με φυσικό τρόπο

photo

Αν δεν έχετε το χρόνο ή το χρήμα για να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, δοκιμάστε τις παρακάτω σύντομες και ανέξοδες θεραπείες. Ίσως να εκπλαγείτε.

 

Παρόλο που η αιτία της εμφάνισής τους δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί, είναι ευρέως γνωστό ότι η έκθεση στον ήλιο διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο. Αν δεν λάβατε τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψή τους (περιορισμένη έκθεση στον ήλιο, χρήση αντηλιακού και καπέλου), μπορείτε να εφαρμόσετε τις παρακάτω συνταγές για την αντιμετώπισή τους.

 

Χυμός Λεμόνι

 

Ο χυμός λεμονιού είναι ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να θεραπεύσετε τις πανάδες. Η όξινη φύση του και η βιταμίνη C βελτιώνουν τις δυσχρωμίες και αφαιρούν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

 

Εφαρμόστε το χυμό στην περιοχή, κάντε ελαφρύ μασάζ για μερικά δευτερόλεπτα και αφήστε τον να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 

Λεμόνι με μέλι

 

Ανακατέψτε χυμό λεμονιού και ακατέργαστο μέλι σε ίση αναλογία. Απλώστε τη μάσκα και καλύψτε το σημείο με μια ζεστή πετσέτα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε.

 

Tip. Κάντε τις θεραπείες με λεμόνι καθημερινά. Ωστόσο, ο χυμός του μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας, εάν χρησιμοποιείται για περισσότερο από 20 λεπτά. Οι παραπάνω θεραπείες δεν συνιστώνται για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

 

Καστορέλαιο

 

Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο καστορέλαιο και εφαρμόστε το στο προσβεβλημένο δέρμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

 

Φύλλα βασιλικού

 

Συνθλίψτε μερικά φύλλα βασιλικού για να εξαγάγετε το χυμό τους και προσθέστε καμφορά σε σκόνη. Εφαρμόστε τον πολτό στις πληγείσες περιοχές και ξεπλύνετε μόλις στεγνώσει.

 

Αγγούρι

 

Απλώστε μια φέτα αγγουριού στην «χρωματισμένη» περιοχή του δέρματος και ξεπλύντε μετά από 30 λεπτά.

 

Ελαιόλαδο

 

Τρίψτε το προσβεβλημένο δέρμα με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Κατόπιν βάλτε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σας. Όταν η πετσέτα κρυώσει, σκουπίστε το ελαιόλαδο και μαζί θα απομακρυνθούν και νεκρά κύτταρα.

 

Φύλλα μέντας

 

Τα φύλλα μέντας είναι πολύ χρήσιμα στη θεραπεία των πανάδων. Συνθλίψτε μερικά φρέσκα φύλλα μέντας, για να εξαγάγετε το χυμό τους. Εφαρμόστε απευθείας το χυμό στο προσβεβλημένο δέρμα. Για εκπληκτικό αποτέλεσμα, κάντε τη θεραπεία τακτικά.