11-06-2018
Τροφές που ΔΕΝ πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

photo

Είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των περισσότερων τροφίμων, όχι όμως όλων. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί όχι μόνο να μη χρειάζεται, αλλά να φέρει και αρνητικά αποτελέσματα.


Σπίτι χωρίς ψυγείο δεν υπάρχει και αυτό είναι ενδεικτικό της χρησιμότητάς του στη σύγχρονη ζωή. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που πρέπει να παραμένουν εκτός ψυγείου. Οι πιο κοινές είναι:

 

Πατάτες: Το κατάλληλο μέρος για να διατηρηθούν πρέπει να είναι σκοτεινό και δροσερό, όπως κάποιο ντουλάπι στην κουζίνα. Εάν τοποθετηθούν στο ψυγείο, αλλοιώνεται η γεύση τους, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.

 

Κρεμμύδια: Πρέπει να αποθηκεύονται μέσα σε διχτυωτή τσάντα, σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι σημαντικό να μην τοποθετούνται μαζί με τις πατάτες, καθώς τα κρεμμύδια εκλύουν αέρια και επιταχύνουν το σάπισμα της πατάτας.

 

Σκόρδο: Πρέπει να ακολουθείται η ίδια τακτική με τα κρεμμύδια, καθώς το ψυγείο δεν ευνοεί τη συντήρησή τους.

 

Τομάτες: Μπορεί να θέλουμε η σαλάτα μας να είναι κρύα, όμως στο ψυγείο χάνουν τη γεύση τους. Οι ειδικοί συνιστούν, οι τομάτες να φυλάσσονται μέσα σε πλαστική τσάντα, σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Μέλι: Εάν τοποθετηθεί σε κρύο μέρος, κρυσταλλώνει με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η γεύση του. Εξάλλου, δεν υπάρχει λόγος. Το μέλι σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3000 χρόνια!