23-05-2015
65χρονη γέννησε τετράδυμα

photo

Γέννησε η 65-χρονη εκπαιδευτικός από το Βερολίνο, της οποίας η εγκυμοσύνη επικρίθηκε ευρέως από επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, λόγω της ηλικίας της.

 

Η Annegret Raunigk, έφερε στον κόσμο ένα κορίτσι και τρία αγόρια με καισαρική τομή. Το βάρος των νεογέννητων, τα οποία  βρίσκονται σε θερμοκοιτίδα, κυμαινόταν μεταξύ 655 και 960 γραμμαρίων.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου  RTL, τα νεογνά έχουν «καλές πιθανότητες επιβίωσης», όμως το ενδεχόμενο επιπλοκών δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς γεννήθηκαν πρόωρα (την 26η εβδομάδα της κύησης). Η μητέρα, ωστόσο, χαίρει άκρας υγείας.

 

Η Raunigk είχε ήδη 13 παιδιά ηλικίας 9-44 ετών, από πέντε πατέρες και 7 εγγόνια. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, αποφάσισε να μείνει και πάλι έγκυος, προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία της 9χρονης κόρης της για ένα μικρότερο αδελφάκι.

 

Ταξίδεψε στο εξωτερικό προκειμένου να υποβληθεί σε εμφύτευση γονιμοποιημένων ωαρίων, με δωρεά σπέρματος, μια διαδικασία που δεν επιτρέπεται στη Γερμανία.

 

Η απόφασή της, αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής από τους γιατρούς, οι οποίοι αμφισβήτησαν την ικανότητα του σώματός της να  φιλοξενήσει και να φέρει στον κόσμο τέσσερα παιδιά.

 

Ωστόσο, η Raunigk υπερασπίστηκε την απόφασή της, δηλώνοντας:  «Μπορούν να το δουν όπως θέλουν κι εγώ θα το δω με τον τρόπο που νομίζω ότι είναι σωστός».