26-05-2015
5 λόγοι για τους οποίους οι άνδρες προσποιούνται οργασμό

photo

Αν νομίζετε ότι μόνο οι γυναίκες «μπλοφάρουν» στο κρεβάτι, κάνετε λάθος. Ένας στους τέσσερις άνδρες δηλώνει ότι έχει προσποιηθεί οργασμό σε κάποια φάση της σεξουαλικής του ζωής.

 

Μελέτες υποστηρίζουν την ιδέα ότι οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό συχνότερα από τους άνδρες, αλλά είναι σαφές ότι οι υποκριτικές «ανησυχίες» δεν περιορίζονται στο γυναικείο φύλο. Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, η προσποίηση οργασμού φαίνεται να συνδέεται με προβλήματα στη σχέση.

 

Γιατί υποκρίνονται οι άντρες

 

Για να «καλύψουν» μια καθυστερημένη (ή πρόωρη) εκσπερμάτιση:  Τα στοιχεία δείχνουν ότι η διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, από τη στιγμή της διείσδυσης μέχρι τον οργασμό, είναι περίπου 7 λεπτά, κατά μέσο όρο. Αν ένας άντρας πιστεύει ότι αργεί, μπορεί να αποφασίσει ότι είναι καλύτερα να προσποιηθεί την κορύφωση και να το τελειώσει εκεί. Το ίδιο μπορεί να κάνει και για να «καλύψει» την πρόωρη εκσπερμάτιση.

 

Για να συντηρήσουν το... μύθο: Για τους άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης ή αισθάνονται ότι δεν θα είναι σε θέση να έχουν οργασμό, θα μπορούσε να είναι πιο εύκολος ένας ψεύτικος ο οργασμός από το να μιλήσουν σχετικά με το γιατί δεν συνέβη.

 

Για να ευχαριστήσουν τη σύντροφό τους: Ένας άντρας προσποιείται οργασμό μπορεί να ανησυχεί ότι η σύντροφός του νιώθει άβολα, λόγω της παρατεταμένης συνουσίας. Ενδεχομένως, επίσης, να ανησυχεί ότι η σύντροφός του θα στεναχωρηθεί εάν σταματήσουν το σεξ χωρίς ο ίδιος να έρθει σε οργασμό.

 

Για να μην παρεκκλίνουν από τους «κανόνες»: Ορισμένα ζευγάρια έχουν διαμορφώσει μια εικόνα για το πώς η σεξουαλική επαφή θα πρέπει να εξελιχθεί. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι ορισμένοι άνδρες δεν μπορούν να σκεφτούν άλλη κατάληξη, εκτός από την κορύφωση. Έτσι, εαν δεν συμβεί φυσικά, προσποιούνται.

 

Για να «ξεμπερδέψουν»: Περιστασιακά, οι άνδρες κάνουν σεξ με τις συντρόφους  τους μόνο και μόνο για να τις ικανοποιήσουν. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι ίδιοι δεν το επιθυμούν πραγματικά, καταλήγουν να προσποιούνται τον οργασμό τους.