12-06-2017
Το dress code του έρωτα

photo

Ετοιμάζεστε για το πρώτο ραντεβού και δεν ξέρετε τι να φορέσετε; Η Ψυχολογία ίσως να είναι καλύτερος σύμβουλος από τη μόδα.


Είτε πρόκειται για το πρώτο ραντεβού είτε για μια έξοδο με στόχο την αναζήτηση συντρόφου, η εμφάνιση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Γιατί εκτός από αυτά που αντιλαμβάνεστε, το outfit, μπορεί να στείλει μηνύματα, με άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά για εσάς αποτελέσματα. Η άποψη αυτή δεν είναι αυθαίρετη, αλλά τεκμηριωμένη βάσει επιστημονικών στοιχείων.

 

Ψάχνετε τον έρωτα; Φορέστε κόκκινο.

 

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνδρες ανταποκρίνονται έντονα στις γυναίκες που φορούν κόκκινα, καθώς τις βρίσκουν πιο ελκυστικές και σεξουαλικά επιθυμητές από ό, τι όταν φορούν άλλα χρώματα. Η σαγηνευτική επίδρασή του έχει τεκμηριωθεί στους άνδρες από όλο τον κόσμο, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι ένα παγκόσμιο, πολιτισμικό, καθολικό φαινόμενο. Επειδή η γοητεία του κόκκινου ασκείται ασυνείδητα, φορώντας το στην έξοδό σας, θα τραβήξετε την προσοχή των εν δυνάμει συντρόφων, χωρίς καν να το καταλάβουν.

 

Δεν θέλετε κόκκινο; Δοκιμάστε μαύρο.

 

Είναι μια ασφαλής εναλλακτική επιλογή. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου ως πιο ελκυστικούς όταν φορούν κόκκινο ή μαύρο, από ότι όταν φορούν πράσινο, κίτρινο ή λευκό

 

Στο πρώτο ραντεβού

 

Αντί να αναρωτιέστε τι να φορέσετε, αναρωτηθείτε τι εντύπωση θέλετε να δώσετε. Ένα πιο κομψό ή πιο καλλιτεχνικό στυλ μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση υψηλότερης νοημοσύνης, σε σύγκριση με το πιο casual. Το συντηρητικό στυλ επικοινωνεί τον αυτοέλεγχο, την αξιοπιστία, και την κατανόηση, ενώ το πιο τολμηρό μπορεί να είναι πιο ελκυστικό, υποδηλώνοντας ότι το άτομο είναι μοναδικό και ενδιαφέρον.

 

Τα κατάλληλα παπούτσια

 

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι διαμορφώνουν αντίληψη για την προσωπικότητά των άλλων με βάση τα παπούτσια που φορούν. Όταν ζητήθηκε σε κάποιους να μαντέψουν τις προσωπικότητες άλλων με βάση μόνο τα παπούτσια τους, διαφορετικοί παρατηρητές συχνά μάντεψαν την ίδια προσωπικότητα για το ίδιο παπούτσι. Παρατηρήθηκε η τάση τα γυαλιστερά παπούτσια να σχετίζονται με το άγχος, τα μυτερά παπούτσια με λιγότερη τερπνότητα, ενώ τα ψηλοτάκουνα ή μυτερά παπούτσια σηματοδοτούσαν μειωμένη συναισθηματική σταθερότητα. Παρόλο που φάνηκαν αυτές οι τάσεις, οι παρατηρητές ήταν καλοί στο να μαντεύουν, με ακρίβεια, μόνο το άγχος και την τερπνότητα αγνώστων, με βάση μόνο τα παπούτσια που φορούσαν.

 

Το «κλειδί» της επιτυχίας

 

Ίσως, τελικα, να έχει μικρότερη σημασία το τι θα φορέσετε από το πώς θα το φορέσετε. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται πιο θετικά σε εκείνους οι οποίοι είναι περιποιημένοι και έχουν μία κομψή και καθαρή εμφάνιση. Συμπέρασμα; Η  φροντίδα του εαυτού σας στέλνει ένα θετικό μήνυμα, ανεξάρτητα από το τι ρούχα θα επιλέξετε να φορέσετε. Ξεκινήστε, λοιπόν, από αυτό.