12-06-2015
CareAcross: Ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια των καρκινοπαθών

photo

Έναν δυνατό σύμμαχο στη μάχη τους με τη νόσο απέκτησαν οι καρκινοπαθείς και οι οικείοι τους. Η διαδικτυακή πλατφόρμα CareAcross, βρίσκεται στη διάθεσή τους, προκειμένου να διευκολύνει τη δύσκολη ζωή τους.


Αναγνωρίζοντας τη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους αλλά και για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη νόσο, οι επιστήμονες ανέπτυξαν τη διαδικτυακή πλατφόρμα CareAcross (www.careacross.com), προκειμένου να καλύψουν αυτό το κενό. Σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες και ξένους εξειδικευμένους γιατρούς στον τομέα της Ογκολογίας, η νέα πλατφόρμα εστιάζει στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση όλων όσων επηρεάζονται από τον καρκίνο αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

 

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, 4 στους 5 ασθενείς ή συγγενείς τους αναζητούν πληροφορίες και στήριξη στο διαδίκτυο και η CareAcross έχει θέσει ως αποστολή της να σταθεί ως σύμμαχος στο πλάι τους. Για αυτό ακριβώς το λόγο, προσπαθήσαμε εξαρχής να απαντήσουμε με ουσιαστικές καινοτομίες και σύγχρονα μέσα σε σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό και ευρύ δίκτυο στήριξης των ασθενών και να ενισχύσουμε τη συνεργασία τους με την ιατρική κοινότητα αλλά και την επικοινωνία μεταξύ τους», δήλωσε ο κ. Θάνος Κοσμίδης, συνιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της πλατφόρμας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της πλατφόρμας.

 

Τι προσφέρει

 

Με τη χρήση του διαδικτύου και νέων τεχνολογιών επικοινωνίας, τα μέλη της CareAcross, έχουν συνεχή πρόσβαση σε εκτενείς και αξιόπιστες πληροφορίες για κάθε είδος καρκίνου, καθώς και στις νέες επιστημονικές εξελίξεις από έγκυρες πηγές.

 

Η πλατφόρμα παρέχει, επίσης, ψυχολογική υποστήριξη και πρακτική καθοδήγηση στους ασθενείς ενώ διαθέτει και διαδραστικά εργαλεία, που επιτρέπουν μεταξύ άλλων εύκολη αναζήτηση κλινικών μελετών και σύντομη και επιστημονική ανάλυση οικογενειακού ιστορικού. Μέσω αυτών, η πλατφόρμα παρέχει μοναδικές και ουσιαστικές δυνατότητες στους ασθενείς για την καλύτερη διαχείριση της νόσου, καθώς παρατίθενται σε απλή και κατανοητή γλώσσα.

 

Επιπλέον, η πλατφόρμα, μέσω ειδικά διαμορφωμένου κοινωνικού δικτύου που διαφυλάσσει την ταυτότητα και τα προσωπικά δεδομένα όσων την χρησιμοποιούν, παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη της να μοιράζονται προσωπικές τους εμπειρίες και να ανταλλάσσουν συμβουλές για την καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας που βιώνουν.

 

«Μια ακόμα σημαντική καινοτομία που προσφέρει η CareAcross στα μέλη της είναι η δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις στην ομάδα ειδικών που συνεργάζονται με την πλατφόρμα», σχολίασε ο κ.  Ηλίας Αθανασιάδης, Ογκολόγος - Παθολόγος, Διευθυντής Β' Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ». «Οι απαντήσεις θα δίδονται σε σύντομο χρονικό πλαίσιο και θα έχουν στόχο να καθοδηγήσουν τους ασθενείς σε ένα πολύπλοκο πλαίσιο θεραπευτικών κατευθύνσεων, σε μια μάζα πληροφοριών που δημιουργεί σύγχυση και ανασφάλεια. Η ενημέρωση αυτή δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τον ρόλο του θεράποντος ιατρού. Θα δώσει λύσεις σε πρακτικά μη επείγοντα θέματα και θα ενισχύσει τους ασθενείς επιβεβαιώνοντας ότι ακολουθούν τη σωστή κατεύθυνση».

 

Συνεργασίες

 

Στα πλαίσια της λειτουργίας της, η CareAcross συνεργάζεται με πολλούς Συλλόγους Ασθενών με καρκίνο, παρέχοντάς τους έγκυρη ενημέρωση από τα μεγάλα επιστημονικά συνέδρια που γίνονται παγκοσμίως ενώ έχει υλοποιήσει διαδικτυακές εκστρατείες ενημέρωσης μέσω ειδικών videos/webinars. Τέλος, μέσω ευρείας συνεργασίας με την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), συνεισφέρει στην ενημέρωση του γενικού κοινού για τις τελευταίες εξελίξεις στην ογκολογία.

 

Η πλατφόρμα βασισμένη στην αρχή της δημιουργίας μιας παγκόσμιας κοινότητας και προκειμένου να μη θέτει γεωγραφικούς περιορισμούς για τα μέλη της, παρέχει τις υπηρεσίες της στην Αγγλική γλώσσα, με εξαίρεση συγκεκριμένες ενέργειες που στοχεύουν αποκλειστικά στο Ελληνικό κοινό, οι οποίες πραγματοποιούνται στην Ελληνική γλώσσα.