22-05-2018
Δώστε χρόνο πριν το πρώτο ραντεβού

photo

Το ραντεβού λίγο μετά την πρώτη γνωριμία μπορεί να επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, σύμφωνα με νέα έρευνα. Και παρόλο που δεν πρόκειται για κάτι που ποτέ δεν έχουμε σκεφτεί, η νέα μελέτη «επισημοποιεί» την πάγια αυτή αντίληψη.

 

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης, μερικοί άνθρωποι φαίνονται πιο ελκυστικοί σε έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο με την πάροδο του χρόνου, ίσως επειδή τους δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουν τις εσωτερικές τους «χάρες».

 

«Οι αντιλήψεις για την ομορφιά ενός ερωτικού συντρόφου μπορεί να αλλάξουν με το χρόνο, μέχρι τα άτομα να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο καλύτερα, πριν ξεκινήσουν τα ραντεβού», δήλωσε η επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, Lucy Hunt από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν.

 

Σύμφωνα με την ίδια, με την πάροδο του χρόνου, παράγοντες όπως η συμβατότητα μπορεί να κάνουν το εν λόγω πρόσωπο ελκυστικό με τρόπους που επισκιάζουν τα πιο «εμφανή» χαρακτηριστικά, όπως η φυσική ελκυστικότητα.

 

«Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι που βγαίνουν ραντεβού λίγο μετά την πρώτη συνάντησή τους έχουν παρόμοιο επίπεδο ελκυστικότητας από εκείνους που γίνονται ζευγάρι ύστερα από μία περίοδο φιλίας», εξηγούν οι ερευνητές.

 

Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, είναι καλά τεκμηριωμένο ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να «βγαίνουν» με άτομα που έχουν παρόμοια φυσικά, συμπεριφορικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.

 

Οι συγγραφείς της μελέτης καταλήγουν ότι περνώντας περισσότερο χρόνο μαζί πριν από την έναρξη των ραντεβού, τα εν δυνάμει ζευγάρια μπορεί να αλλάξουν αυτή τη δυναμική, καθιστώντας τη σωματική ελκυστικότητα λιγότερο σημαντική.

 

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 167 ζευγάρια, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science.