14-07-2015
Όταν η γυναίκα δεν είναι σε... mood

photo

Το θέμα της λίμπιντο (όταν ο ένας σύντροφος θέλει σεξ περισσότερο από ό, τι ο άλλος) είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια. Δείτε πώς μπορείτε να το ξεπεράσετε.

 

Όταν πρόκειται για την λίμπιντο, δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με το τι είναι «νορμάλ». Μερικές γυναίκες ποθούν σεξ περισσότερο από τους συντρόφους τους, ενώ άλλες βρίσκουν ότι η λίμπιντο τους υστερεί σε σχέση με τις επιθυμίες των παρτενέρ τους.

 

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να εμπλουτίσετε με περισσότερη σεξουαλική ενέργεια τη σχέση σας.

 

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern και διάσημη σεξολόγο, Laura Berman, καταρχήν είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η σύζυγός σας μπορεί να είναι εξαντλημένη, ειδικά στο τέλος της ημέρας. «Φορτωμένες» με τα παιδιά, την εργασία και τα οικιακά τους καθήκοντα, οι γυναίκες συχνά προσπαθούν να τα κάνουν όλα, με αποτέλεσμα να μην τους απομένει ενέργεια για τον εαυτό τους ή τη σχέση τους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσει η σύντροφός σας περισσότερη ενέργεια για σεξ είναι να την βοηθήσετε με τα υπόλοιπα καθήκοντά της. Λαμβάνοντας ένα κομμάτι των ευθυνών της, θα την βοηθήσετε να εξοικονομήσει πολύ περισσότερο χρόνο και ενέργεια για να επικεντρωθεί στις εαυτό της και τη σχέση σας.

 

Δεύτερον, προσπαθήστε να κάνετε σεξ διαφορετικές ώρες. Αν είναι πάρα πολύ κουρασμένη στο τέλος της ημέρας, ίσως να έχει περισσότερη ενέργεια και επιθυμία για σεξ το πρωί.

 

Θα μπορούσε, επίσης, να χρειάζεται περισσότερα ερωτικά παιχνίδια και σεξουαλική διέγερση για να «ξυπνήσει» η ερωτική της διάθεση, είτε πρόκειται για ένα μασάζ, είτε για ένα μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου κατά τη διάρκεια της ημέρας ή απλά για ένα παθιασμένο φιλί μία φορά την ημέρα.

 

Τέλος, βρείτε χρόνο για να λειτουργήσετε ως ζευγάρι και ως εραστές και μην περιορίζεστε στο ρόλο σας ως συν-γονείς και ως συγκάτοικοι.

Συζητήστε για άλλα πράγματα εκτός από τα παιδιά και τους λογαριασμούς και προσπαθήστε να απολαμβάνετε τις δραστηριότητες και τα χόμπι που σας έφτιαχναν τη διάθεση όταν ξεκινήσατε τα πρώτα σας ραντεβού.

 

Tip. Αν με τους παραπάνω τρόπους δεν δείτε αποτέλεσμα, επισκεφθείτε έναν σεξολόγο προκειμένου να σας κατευθύνει για περεταίρω διερεύνηση. Η μειωμένη λίμπιντο μπορεί να έχει ψυχολογικά ή και οργανικά αίτια.