27-04-2018
Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα;

photo

Τη απάντηση δεν θα την βρείτε σε καμία εκδοχή των media, παρά μόνο σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που θα λαμβάνει υπόψη του τις προσωπικές σας ανάγκες.

 

Αν  ψάχνετε απεγνωσμένα ένα διάσημο πρότυπο, ακολουθήστε το παράδειγμα της Αντζελίνας Τζολι, της Πενέλοπε Κρουζ και πολλών άλλων, οι οποίες, αφού κατά καιρούς πέρασαν μέσα από διάφορες διατροφικές ακρότητες, κατάλαβαν τελικά ότι η καλύτερη δίαιτα είναι η εξατομικευμένη. Δηλαδή αυτή που ταιριάζει στις δικές τους ανάγκες. Γιατί μπορεί η καθε δίαιτα να υπόσχεται αποτελέσματα σε όλους, αλλά καμία από αυτές δεν λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαίτερες ανάγκες του δικού σας οργανισμού.

 

«Όταν εμφανίζεται κάποιος με μια νέα ιδέα, ο κόσμος αρπάζεται από αυτήν, επειδή πιστεύει ότι θα λειτουργήσει σαν μαγικό ραβδί. Δεν είναι έτσι. Για να χάσει κάποιος κιλά, πρέπει να τρώει σωστά και να αθλείται. Αν δεν κάψεις παραπάνω θερμίδες από αυτές που εισάγεις, δεν μπορείς να αδυνατίσεις. Επιπλέον, είναι μεγάλο πρόβλημα οι δίαιτες που κάνουν οι διάφορες διασημότητες, γιατί επηρεάζουν πολύ τον κόσμο και τον κάνουν να ακολουθεί διαιτολόγια που ίσως βλάπτουν την υγεία του, χωρίς όσα εισηγούνται να είναι και ιδιαίτερα τεκμηριωμένα ότι πράγματι αποδίδουν. Οι διαιτολόγοι είμαστε στην πλειοψηφία μας υπέρ του ισορροπημένου διαιτολογίου, ώστε να μην απειλείται η υγεία κανενός», εξηγεί η Jacqui Lowdon, εκπρόσωπος των Bρετανών διαιτολόγων.