17-07-2015
Διάσημοι πρώην φαρμακοποιοί

Μπορεί να κατέληξαν σε άλλα «μονοπάτια» και να έγιναν διάσημοι γι' αυτό, όμως κάποτε πέρασαν από τους πάγκους ενός φαρμακείου.

 

Agatha Christie

 

 

Ενώ οι περισσότεροι την γνωρίζουν ως μία μυθιστοριογράφο αστυνομικών best seller, είναι ελάχιστα γνωστό το γεγονός ότι κάποτε εργαζόταν ως φαρμακοποιός σε νοσοκομείο.

 

Κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο, της κέντρισαν το ενδιαφέρον τα δηλητήρια και χρησιμοποίησε την πείρα της ως πηγή έμπνευσης για τις ιστορίες της.

 

Benjamin Franklin

 

 

Εκτός από τη συμβολή του στην επιστήμη και στην αμερικανική πολιτική, βοήθησε επίσης να δημιουργηθεί το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο και το πρώτο νοσοκομειακό φαρμακείο.

 

Η υποστήριξη για το νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας ήταν αρχικά αδύναμη, αλλά ο Benjamin Franklin βοήθησε να συγκεντρωθούν περισσότερες από £ 200 από ιδιωτικές δωρεές.

 

Chris Hemsworth

 

 

Για να πληρώσει τους λογαριασμούς του πριν γίνει διάσημος, ο Αυστραλός ηθοποιός, δούλευε σε ένα φαρμακείο. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, ένα από τα καθήκοντά του ήταν να αποστειρώνει τις αντλίες μαστού μετά την επιστροφή τους στο φαρμακείο.

 

John Pemberton

 

 

Ένας σοβαρός τραυματισμός στον Εμφύλιο Πόλεμο ενέπνευσε αυτόν τον φαρμακοποιό να δημιουργήσει ένα ανθρακούχο ποτό που θα μπορούσε να του δώσει κάποια ανακούφιση από τον πόνο.

 

Η πρώτη σύνθεση της Coca-Cola, η οποία αρχικά ονομαζόταν γαλλικό κρασί Coca, έγινε με φύλλα κόκας (κοκαΐνη) και καρύδια κόλα.  Ο Pemberton, ο οποίος είναι γνωστός και ως ο εφευρέτης της Coca-Cola, πούλησε τελικά την εταιρεία του, επειδή χρειαζόταν χρήματα για να υποστηρίξει την οικογένειά του και τον εθισμό του  στη μορφίνη.

 

Hubert Humphrey

 

 

Πριν από την εμφάνισή του στο Λευκό Οίκο, ως Αντιπρόεδρος, ο Humphrey παράτησε το πανεπιστήμιο για να βοηθήσει τον πατέρα του στο φαρμακείο που διατηρούσε. Πήρε άδεια φαρμακείου στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και συμπλήρωνε συνταγές με τον πατέρα του για 4 χρόνια. Αργότερα, πήρε το πτυχίο του και τελικά βρέθηκε στη Γερουσία.

 

Ronnie James Dio

 

 

Ο πρώην τραγουδιστής των Black Sabbath θα μπορούσε να έχει πάρει μια πολύ διαφορετική πορεία, καθώς ειδικεύτηκε στη Φαρμακευτική, του Πανεπιστημίου του Buffalo.

 

Ο heavy metal τραγουδιστής παρακολούθησε τη Φαρμακευτική Σχολή από το 1960-1961, αλλά δεν αποφοίτησε.

 

Charles T. Pepper

 

 

Εργάστηκε ως χειρουργός στον Εμφύλιο Πόλεμο και στη συνέχεια άνοιξε το δικό του φαρμακείο σε μια μικρή πόλη στη Βιρτζίνια. Πειραματίστηκε με βότανα του βουνού, ρίζες και σόδα για να δημιουργήσει το ποτό που θα γινόταν αργότερα γνωστός ως Dr Pepper.

 

Ο φαρμακοποιός δεν έλαβε ποτέ πολλά χρήματα για το προϊόν, καθώς ο βοηθός του ανέλαβε την μαζική παραγωγή του.