30-07-2015
3 διατροφικά «μυστικά» από τους σεφ των σταρς

photo

Οι σεφ του Χόλιγουντ έχουν εφεύρει πολλά τρικς, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους διάσημους και απαιτητικούς πελάτες τους.

 

Το να είναι κανείς σεφ διάσημων προσώπων δεν είναι εύκολο πράγμα, καθώς θα πρέπει όχι μόνο να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην εμφάνιση και στον οργανισμό του πελάτη του, αλλά και να ικανοποιήσει τον καλομαθημένο ουρανίσκο και τις ιδιορρυθμίες, που συχνά συνοδεύουν τους σταρς. Έτσι, όσοι είχαν την τύχη (ή ατυχία) να αναλάβουν μια τέτοια θέση, αναγκάζονται να εφευρίσκουν «κόλπα», μεταξύ αυτών και τα παρακάτω.

 

Κάντε «παιδικά» βήματα

 

«Κάντε τις αλλαγές αργά και σταδιακά», προτείνει η πιστοποιημένη διατροφολόγος από το Λος Άντζελες, Ariane Resnick, συγγραφέας του βιβλίου The Bone Broth Miracle, η οποία έχει μαγειρέψει για την Gwyneth Paltrow και τον Chris Martin και συνεχίζει: «Κάντε μια αλλαγή που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή ρουτίνα σας και μην προχωρήσετε σε δεύτερη μέχρι να αισθανθείτε την πρώτη ως κάτι φυσικό. Για παράδειγμα, αν έχετε συνηθίσει να πίνετε δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα, μεταβείτε σε ένα φλιτζάνι καφέ και δύο φλιτζάνια τσαγιού και μετά δοκιμάστε ένα και ένα».

 

Αλείψτε με πρωτεΐνη

 

«Συνηθίζω να βάζω βούτυρο αμυγδάλου πάνω στα μήλα, τις μπανάνες, τα καρότα και το σέλερι», εξομολογείται η Lulu Powers, συγγραφέας του Lulu Powers: Food to Flowers και πρώην προσωπικός σεφ της Madonna. «Είναι ένας καλός τρόπος για να προσλαμβάνετε πρωτεΐνη όταν χρειάζεστε μια γρήγορη λύση».

 

Μην ξεπερνάτε τον εαυτό σας

 

«Μερικές φορές δεν πειράζει αν ενδώσετε στους πόθους σας», αναφέρει ο Κρις Irving, επικεφαλής σεφ του The Gantry Restaurant & Bar, στο Σίδνεϋ και  πρώην προσωπικός σεφ των Beckham. «Έχοντας ζήσει σε διάφορα μέρη του κόσμου, έχω διαπιστώσει ότι οι πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς άνθρωποι είναι εκείνοι που όταν βγαίνουν για φαγητό, πίνουν μερικά ποτήρια κρασί και δεν αισθάνονται ένοχοι γι' αυτό. Είναι σημαντικό όχι μόνο να αποκτήσετε ένα υγιές σώμα, αλλά να έχετε και ένα υγιές μυαλό».