12-06-2017
4 λόγοι για να ακολουθήσετε την καρδιά σας

photo

Συχνά μας φέρνει αντιμέτωπους με τον πόνο, αλλά χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις της ζωής. Η καρδιά «ξέρει» την αλήθεια που ο νους, οι εμπειρίες και οι καταβολές, συχνά, διαστρεβλώνουν.

 

Ο καρδιά παλεύει καθημερινά με τη λογική και ο νικητής «στέφεται» με το δικαίωμα της λήψης αποφάσεων. Ποιος από τους δύο μαχητές, όμως, «βλέπει» πιο ξεκάθαρα; Η life coacher Nicola Jane Hobbs δίνει 4 λόγους για να ακολουθήσετε την καρδιά σας.

 

1. Για να βρείτε το αληθινό «μονοπάτι» σας

 

Η καρδιά έχει τους λόγους της. Λόγους τους οποίους ο νους, η κοινωνία, οι φίλοι, ακόμη και εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως. Αν δεν ακολουθήσετε την καρδιά σας, το πιθανότερο είναι να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας παρέα με τη φράση «μακάρι να το είχα κάνει». Τα πάθη μας, εκείνες οι στιγμές, οι εμπειρίες και οι άνθρωποι που τροφοδοτούν την ψυχή μας και κάνουν τις καρδιές μας να χτυπούν, φουντώνουν ή ξεφτίζουν αναλόγως με την αξία που θα τους δώσουμε. Αποδεχθείτε το πάθος σας, βρείτε το αληθινό μονοπάτι σας και ακολουθήστε το με όλη την καρδιά σας.

 

2. Για να γιατρέψετε τις πληγές σας

 

Όλοι έχουμε πληγωθεί από ορισμένα πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις και συμπεριφορές. Ωστόσο, οι πληγές μπορούν να θεραπευτούν. Μερικές φορές, οι καλύτερες απαντήσεις έρχονται σε έναν χαλαρό νου και μια καρδιά που είναι σε αρμονία με ό,τι την περιβάλλει. Συχνά δεν συντονιζόμαστε με στις καρδιές μας, επειδή εκεί είναι αποθηκευμένος ο πόνος μας και αυτό προκαλεί φόβο. Αλλά όσοι είναι αρκετά γενναίοι για να ζήσουν τη ζωή τους μέσα από την καρδιά τους, όχι μόνο θα επιτρέψουν στις δικές τους πληγές να επουλωθούν, αλλά, εξιστορώντας τις εμπειρίες τους,θα μπορούν να αγγίζουν και να θεραπεύουν, σε κάποιο βαθμό και τις ψυχές των άλλων.

 

3. Για να αγαπήσετε τον εαυτό σας

 

Το να αγαπάμε τον εαυτό μας είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα από το να προσηλωνόμαστε στο «εγώ» μας. Το «εγώ» δικάζει και τιμωρεί. Η αγάπη συγχωρεί και επουλώνει. Το «εγώ» θα σας πει ότι δεν είστε αρκετοί. Η καρδιά σας θα σας διαβεβαιώσει ότι είστε κάτι παραπάνω από αρκετοί. Ακολουθώντας την καρδιά μας και αγαπώντας τους εαυτούς μας, μέσα από τα σκαμπανεβάσματα της ζωής, μαθαίνουμε ότι αξίζουμε να αγαπηθούμε. Όσοι δεν είναι σε θέση να αγαπούν τον εαυτό τους, είναι πολύ δύσκολο να αγαπήσουν τους άλλους. Η αγάπη για τον εαυτό μας δεν είναι προαιρετική. Είναι μια αναγκαιότητα.

 

Για να μπορείτε να αγαπάτε τους άλλους

 

Όταν η αξιολόγηση ενός συντρόφου γίνεται με βάση την εμφάνιση, την οικονομική ασφάλεια και την κοινωνική θέση, χάνεται η ενέργεια που μπορεί να γίνει αισθητή ανάμεσα σε δύο ψυχές, μόνο στο επίπεδο της καρδιάς. Οι άνθρωποι που στο παρελθόν, είχαν μια δύσκολη σχέση ή έναν επώδυνο χωρισμό, συχνά «κλειδώνουν» τις καρδιές τους από φόβο μήπως ξαναπληγωθούν. Χρειάζεται θάρρος για να τις ξεκλειδώσουν, να πετάξουν το κλειδί και να τις ακολουθήσουν. Ζήστε με ανοιχτή καρδιά, γιατί ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί να μπει μέσα. Μήπως αξίζει να το ρισκάρετε;