02-08-2015
Εσείς γνωρίζετε τι συμβαίνει στον κόλπο κατά τη διάρκεια του σεξ;

photo

Λίγο ή πολύ, οι περισσότεροι γνωρίζουν τι συμβαίνει στο πέος κατά τη σεξουαλική επαφή. Αν μη τι άλλο, όλοι ξέρουν τι σημαίνει «στύση». Πόσοι, όμως, γνωρίζουν τι συμβαίνει στον κόλπο;

 

Το αμερικανικό περιοδικό Women's Health και το αμερικανικό Κογκρέσο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) συνεργάστηκαν σε μια  αποκλειστική έρευνα που αποκάλυψε τις γνώσεις των γυναικών για την ανατομία τους. Και δυστυχώς δεν γνωρίζουν πολλά. Εσείς γνωρίζετε τι συμβαίνει στα «ενδότερά» σας, ενώ απολαμβάνετε τη σεξουαλική σας επαφή;

 

1. Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται και αυξάνεται η ροή του αίματος στην περιοχή. Η αυξημένη κυκλοφορία προκαλεί εκκρίσεις φυσικών λιπαντικών υγρών, που περιέχουν πρωτεΐνες και αμινοξέα. Χιλιάδες νευρικές απολήξεις στην πιο ευαίσθητη περιοχή, ενεργοποιούνται.

 

2. Οι ιστοί στην κλειτορίδα σας διογκώνονται και γίνονται δύσκαμπτοι (κάτι σαν μίνι στύση). Αν έχετε διεγερθεί αρκετά, η κλειτορίδα σας μπορεί να τριπλασιαστεί σε μέγεθος. Επανέρχεται στο φυσιολογικό της μέγεθος, αφού περάσει λίγη ώρα μετά το σεξ. Κατά τη διάρκεια αυτής της «ενδιάμεσης» φάσης, μπορεί σε μερικές γυναίκες να προκληθεί δυσκολία στην ούρηση.

 

3. Ο τράχηλος της μήτρας μαλακώνει και, αν αυτός ή σημαντικά γύρω νεύρα «αγγιχτούν» με το πέος ή με κάποιο sex toy, κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να ενεργοποιηθούν οι ίδιες περιοχές ευχαρίστησης του εγκεφάλου, που ενεργοποιούνται και με τα «προκαταρκτικά».

 

4. Στο περίπου 10% των γυναικών, οι μυϊκές συσπάσεις του πυελικού τοιχώματος, κατά τη διάρκεια του οργασμού, μπορεί να ωθήσουν μερικές σταγόνες καθαρό υγρό έξω από την ουρήθρα.