03-08-2015
3 tips για να προσθέσετε άρωμα καπνιστού στα πιάτα σας

photo

Είστε λάτρεις του καπνιστού, αλλά προσέχετε τη διατροφή σας και δεν έχετε χρόνο για πολύπλοκες διαδικασίες; Δοκιμάστε τα παρακάτω τρικς.

 

Τα καπνιστά τρόφιμα είναι ιδιαίτερα γευστικά και για ορισμένους αποτελούν προτεραιότητα στην επιλογή του μενού τους. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες τροφές θεωρούνται βλαβερές για την υγεία, καθώς η διαδικασία στην οποία υπόκεινται έχει σχετιστεί με τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνων και ιδιαίτερα για καρκίνο του στομάχου. Υπάρχουν όμως τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε άρωμα καπνιστού στα φαγητά σας, μόνοι σας, ελαχιστοποιώντας τις βλαβερές συνέπειες της εν λόγω διαδικασίας και μάλιστα εύκολα, γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το γκριλ.

 

1. Βάλτε καπνιστό αλάτι

 

Προσθέτοντας καπνιστό αλάτι στα φαγητά σας (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα με γκουρμέ προϊόντα) μετά το μαγείρεμα αποκτούν ένα ήπιο άρωμα καπνιστού. Δοκιμάστε το στο ψάρι μόλις το βγάλετε από το τηγάνι.

 

2. Γαρνίρετε με καπνιστά αμύγδαλα

 

Ψιλοκόψτε τα και συνδυάστε τα με λάδι και πικάντικη σάλτσα. Ιδανικό συμπλήρωμα για τα ψητά λαχανικά φούρνου.

 

3. Πασπαλίστε με καπνιστή πάπρικα

 

Το συγκεκριμένο μπαχαρικό μπορεί να προσθέσει ένα άρωμα μπέικον στις μαρινάδες. Μπορείτε, επίσης, να το χρησιμοποιήσετε μόνο του, πασπαλίζοντας το κρέας πριν από το ψήσιμο.