22-02-2018
Θέλετε «κατακτήσεις»; Φάτε φρούτα και λαχανικά!

photo

Μπορεί εσείς να περνάτε ώρες μπροστά στον καθρέφτη, αλλά το μυστικό για να προσελκύσετε τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου μπορεί να βρίσκεται στο πιάτο σας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

 

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν υγιέστερη, πιο λαμπερή και πιο ελκυστική όψη από τις υπόλοιπες.

 

Τα καροτενοειδή, ένα είδος χρωστικής ουσίας που εμπεριέχεται στα καρότα, τις γλυκοπατάτες, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τις ντομάτες, εκτός του ότι βελτιώνουν τον τόνο του δέρματος, σχετίζονται και με χαμηλότερο ποσοστό θανάτου από διάφορες χρόνιες ασθένειες.

 

Οι άνθρωποι συχνά αποτυγχάνουν να καταναλώνουν τις συνιστώμενες πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα και οι νεαρές γυναίκες είναι μεταξύ των χειρότερων παραβατών.

 

Τώρα, ερευνητές από τη Σκωτία και την Αυστραλία, πιστεύουν ότι η ματαιοδοξία μπορεί να αποδειχθεί το πιο πειστικό επιχείρημα για να ακολουθήσουν μία υγιεινή διατροφή, καθώς η βελτίωση στον τόνο και το χρώμα του δέρματος των γυναικών, που περιγράφονται στη μελέτη, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να γίνουν πιο ελκυστικές για το αντίθετο φύλο.

 

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νέες γυναίκες κινητοποιούνται για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους περισσότερο για λόγους εμφάνισης, παρά για λόγους υγείας», δήλωσε ο δρ Ross  Whitehead, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients.

 

Αν λοιπόν  δεν θέλετε να το κάνετε για την υγεία σας, κάντε το για την εμφάνισή σας.