12-06-2017
Πώς θα αποφύγετε τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα

photo

Είτε ξυρίζεστε, είτε κάνετε χαλάουα, είτε κερί, είναι πολύ πιθανό να εμφανίζετε σπυράκια και ερεθισμό στην περιοχή μετά την αποτρίχωση. Δείτε τι τα προκαλεί και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

 

Όποια μέθοδο μη μόνιμης αποτρίχωσης και αν εφαρμόζετε, το φαινόμενο της «τρίχας που μεγαλώνει προς τα μέσα» είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. Επιπλέον, μπορεί να παρουσιαστεί μόλυνση στο θύλακα της τρίχας (θυλακίτιδα), προκαλώντας σπυράκια και ερεθισμό, ερυθρότητα και κνησμό στην περιοχή. Αυτό συμβαίνει επειδή τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπλοκάρουν την σωστή ανάπτυξη της τρίχας. Ωστόσο, μερικές απλές κινήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να προλάβετε την εμφάνιση της δυσάρεστης αυτής κατάστασης.

 

Κάντε απολέπιση πριν την αποτρίχωση

 

Όσο πιο παχύ είναι το στρώμα του νεκρού δέρματος, τόσο πιο δύσκολο είναι για μια τρίχα να το διαπεράσει και να αναπτυχθεί ομαλά. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, με αποτέλεσμα να μπορούν οι τρίχες να αναπτυχθούν σωστά. Προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα scrub ή απλά να προσθέσετε μια μικρή κουταλιά αλάτι χονδρό σε κάποιο αφρόλουτρο και να πλυθείτε με το μίγμα, πριν από το ξύρισμα ή την αποτρίχωση.

 

Απαλύνετε με έλαια

 

Στην αγορά κυκλοφορούν ορισμένα έλαια τα οποία προορίζονται ειδικά για χρήση πριν από το ξύρισμα. Επαλείψτε με ένα τέτοιο λάδι την περιοχή και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά, πριν ξεκινήσετε να αφαιρείτε τις τρίχες. Έτσι θα μαλακώσει το δέρμα και θα γίνει πιο ελαστικό, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο πιθανό να «σκαλώσει» η τρίχα κατά την ανάπτυξή της μετά το κόψιμο. Μια κρέμα θα μπορούσε, επίσης, να μαλακώσει το δέρμα, αλλά δεν είναι εξίσου αποτελεσματική με το λάδι.

 

Σταματήστε τη μόλυνση πριν αρχίσει

 

Το σημείο στο οποίο οι τρίχες αναπτύσσονται εσωτερικά γίνεται κόκκινο και παρουσιάζει φλεγμονή όταν υπάρχει βακτηριακή λοίμωξη κάτω από το δέρμα. Προστατεύστε την περιοχή, εφαρμόζοντας μια λοσιόν ή ένα λάδι με αντι-βακτηριακά συστατικά, όπως το έλαιο τεϊόδεντρου ή λεβάντας, μετά την αποτρίχωση. Μην χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή προϊόντα με βάση την αλκοόλη, καθώς θα στεγνώσουν, θα ερεθίσουν και θα αναζωπυρώσουν το δέρμα, κάνοντας την κατάσταση ακόμα χειρότερη.