13-08-2015
Αλκοόλ: Είναι αφροδισιακό ή όχι;

photo

Στο μυαλό μας η κατανάλωση αλκοόλ, συχνά πάει «πακέτο» με το σεξ. Όμως τα φαινόμενα απατούν! Το αλκοόλ δεν είναι και τόσο αφροδισιακό.

 

Ένα ποτηράκι παραπάνω μπορεί να σας χαλαρώσει και να σας κάνει πιο «ανοιχτούς» σε οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας. Η άνεση αυτή μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέες σεξουαλικές εμπειρίες ή ακόμα και να σας δώσει τη δυνατότητα να ξεφύγετε για  λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να απολαύσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

 

Η κατανάλωση αλκοόλ, όμως, μπορεί να αποβεί και ένα από τα χειρότερα πράγματα για τη σεξουαλική ζωή σας, καθώς όταν «ξεφεύγει» μειώνει τη σεξουαλική επιθυμία, διέγερση και ευαισθησία αλλά και τις αναστολές και μπορεί να οδηγήσει σε μη ασφαλείς σεξουαλικές επιλογές.

 

Στους άνδρες, μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην επίτευξη και διατήρηση της στύσης, ενώ οι γυναίκες ενδέχεται να παρουσιάσουν μειωμένη λίπανση, δυσκολία στην κορύφωση ή να έχουν λιγότερο έντονους οργασμούς. Με άλλα λόγια η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, έστω και αν είναι περιστασιακή, μπορεί να σας αφήσει... εκτεθειμένους.