28-06-2017
4 σημάδια ότι είστε έτοιμοι να (ξανά) κάνετε σχέση

photo

Δυστυχώς δεν υπάρχει ένα εγχειρίδιο που να μας λέει πότε είμαστε έτοιμοι για μια νέα σχέση. Την απάντηση μπορούμε να τη βρούμε μέσα μας, λαμβάνοντας υπόψη μας τις ενδείξεις.

 

Όλοι τελειώνουν μια σχέση, θρηνώντας την συναισθηματική επένδυση. Η θλίψη και το κλάμα γίνονται καθημερινότητα και ο/η πρώην καταντάει εμμονή.  Για μερικούς ανθρώπους, ωστόσο, το πένθος έρχεται και φεύγει πριν καν χωρίσουν, ενώ άλλοι παραμένουν συναισθηματικά παντρεμένοι ακόμη και όταν βγει το διαζύγιο.

 

Πότε, λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσει κανείς μια νέα σχέση; Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό δεν έχει να κάνει με το χρόνο, αλλά με το πώς ο ίδιος αισθάνεται. Αν αισθάνεται δυνατός, ενδιαφέρων, ζωντανός, αξιαγάπητος και γενικότερα καλά με τον εαυτό του, τότε μάλλον είναι έτοιμος να μπει ξανά στο «παιχνίδι». Δείτε μερικές από τις ενδείξεις.

 

Αποχωρεί από το μυαλό σας

 

Συνηθίζατε να οραματίζεστε πώς θα είναι τα παιδιά που θα κάνατε μαζί του/της ή να χρησιμοποιείτε τις σχετικές εφαρμογές. Η καθημερινότητά σας ήταν γεμάτη σκέψεις και λόγια που αφορούσαν αυτόν/ήν και την κοινή σας ζωή. Από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν έκανε «ρούπι»  από το μυαλό σας. Τώρα πλέον έχετε απαλλαχτεί από αυτήν την εμμονή. Πάνε οι μέρες που πηγαίνατε τα μεσάνυχτα έξω από το σπίτι του για να δείτε αν είναι εκεί ή αν έχει παρέα.

 

Δεν έχετε το κλάμα στο «τσεπάκι»

 

Ναι, αυτό θα συμβεί μια μέρα και τότε θα είστε έτοιμοι να συνεχίσετε τη ζωή σας. Η διάθεσή σας θα αλλάξει χρώμα και δεν θα τρέχετε στο περίπτερο για χαρτομάντιλα  αν τυχαία πέσετε πάνω σε φωτογραφία του ή ακούσετε το όνομά του. Η ευσυγκινησία  θα υποχωρήσει και τη θέση της θα πάρει δειλά-δειλά το χαμόγελο.

 

Δεν μιλάτε πια γι' αυτόν/ην

 

Για ένα διάστημα μετά το χωρισμό ήταν το θέμα της ημέρας, κάθε μέρα, όλη μέρα. Όποιο κι αν ήταν το θέμα που προέκυπτε, τελικά κατέληγε στο ίδιο: αυτόν/ην. Τώρα πια έχουν μπει κι άλλες λέξεις στο λεξιλόγιό σας εκτός από το όνομά του/της. Είστε έτοιμοι να ψάξετε για τα «συνώνυμα».

 

Δεν τον παρακολουθείτε στα social media

 

Ήσασταν όλη την ημέρα με το laptop αγκαλιά και παρακολουθούσατε την ζωή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Που πήγε, τι φωτογραφία «ανέβασε», πότε έκανε την τελευταία ανάρτηση κοκ. Τώρα δεν σας ενδιαφέρει. Έχετε πλέον ξεφύγει από το ρόλο του «πράκτορα» και είστε έτοιμοι να μπείτε στο ρόλο του ερωτευμένου.