08-09-2015
Ενδυματολογικά tips για γυναίκες με οστεοπόρωση

photo

Η οστεοπόρωση προκαλεί αλλαγές στο σώμα, με αποτέλεσμα τα ρούχα να μην «στρώνουν» καλά πάνω στις ασθενείς. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να γίνουν οι αλλαγές αυτές λιγότερο εμφανείς.

 

Μπορεί να χάσετε ύψος, να γύρει το πάνω μέρος του κορμού σας προς τα εμπρός δημιουργώντας κύφωση ή να προεξέχει η κοιλιά σας. Οι αλλαγές που επιφέρει η οστεοπόρωση κάνουν την επιλογή των ρούχων πιο δύσκολη και το στυλιστικό αποτέλεσμα λιγότερο ικανοποιητικό. Η Ελληνική Εταιρία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, δίνει ενδυματολογικές συμβουλές, ώστε τα ρούχα σας να σάς ταιριάζουν και να σάς κολακεύουν.

 

Συμβουλές


  • Γενικώς, προτιμήστε τα ρούχα που είναι χαλαρά ή σε ίσια γραμμή ή με λιγότερο στενή φόρμα.
  • Οι μπλούζες που επιλέγετε καλό θα ήταν να έχουν στρογγυλή λαιμόκοψη και όχι τετραγωνισμένη ή με σχήμα V.
  • Διαλέξτε πανωφόρια με φαρδιά μανίκια με μεγάλο εύρος στους ώμους
  • Ακόμα, τοποθετήστε βάτες στους ώμους των παλτών και στις μπλούζες σας για να αποφύγετε την έκθεση κυφωτικών χαρακτηριστικών
  • Δοκιμάστε ριχτά φορέματα χωρίς ζώνη στη μέση (πχ Τουνίκ)
  • Ψάξτε για πανωφόρια (παλτό και ζακέτες) με ενίσχυση στις πλάτες και τους ώμους. Επίσης, αντί για στενά σακάκια και τζάκετ, προτιμήστε ημίπαλτα, ακόμα και κάπες ιδιαίτερα αν είστε ψηλή.
  • Χρησιμοποιήστε κοσμήματα, κασκόλ, φουλάρια για να προσελκύσετε την προσοχή στο πρόσωπο και να απομακρύνετε τα βλέμματα από την πλάτη και την κοιλιά σας.
  • Αποφύγετε τα πολύπλοκα πανωφόρια και φορέματα με πολλά δεσίματα και πιέτες
  • Δοκιμάστε διαφορετικά είδη στηθόδεσμων (σουτιέν) και διαλέξτε το πιο άνετο. Συνήθως, βολεύουν καλύτερα τα αθλητικού τύπου, αυτά με οπίσθια ενίσχυση(στην πλάτη) και με τιράντες.
  • Προτιμήστε παντελόνια με ελαστικό κλείσιμο στη μέση και όχι φερμουάρ ή τουλάχιστον συνδυασμό τους.

 

Η μαγεία των φουλαριών

 

Τα φουλάρια είναι ένα από τα αξεσουάρ που μπορεί να μπει στην καθημερινότητα σας και να σας βοηθήσει να κρύψετε ατέλειες που δημιουργεί η οστεοπόρωση στο σώμα σας. Μπορείτε να κρύψετε με αυτό μία κύφωση ή την σκολίωση ενός ώμου. Να γεμίσετε ένα άδειο κολάρο ή την παραμόρφωση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής σας στήλης. Πολύχρωμα φουλάρια με ζωντανά χρώματα σας ανανεώνουν και ανεβάζουν την ψυχολογία σας. «Τολμηρά» φουλάρια θα τραβήξουν τα βλέμματα από την πλάτη σας και θα τα «ρίξουν» στο γελαστό σας πρόσωπο. Αν τέλος επιλέξετε ένα μακρύτερο φουλάρι και το αφήσετε να «πέσει» στην πλάτη σας θα δείχνετε ψηλότερη και πιο γοητευτική.