16-09-2015
Δωρεάν σεμινάρια για γυναίκες με καρκίνο

photo

Σεμινάρια για την υγεία, την ψυχολογία, τη διατροφή και την ομορφιά, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν 400 καρκινοπαθείς γυναίκες, στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης εκστρατείας με τίτλο «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!». Ο στόχος; Να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα τη ζωή με τη νόσο τους.

 

Η Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος, οι Σύλλογοι Ασθενών «Αγκαλιάζω», «Άλμα Ζωής» και «Κ.Ε.Φ.Ι.» και η Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας «Sonora»,  ένωσαν τις δυνάμεις τους και στις 5 Οκτωβρίου αρχίζουν μία σειρά από δωρεάν βιωματικά σεμινάρια που πραγματεύονται θέματα όπως η φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών, το μέικ απ και το styling, η διατροφή και η ψυχολογία, η αντιμετώπιση του πόνου και του λεμφοιδήματος, η φυσική δραστηριότητα και συμπληρωματικές θεραπείες όπως η μουσικοθεραπεία και η δραματοθεραπεία.

 

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε πέντε διαδοχικούς κύκλους οι οποίοι θα ολοκληρωθούν έως τις 12 Νοεμβρίου 2015. Σε κάθε μάθημα μπορούν να παρίστανται 25-40 γυναίκες οι οποίες νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου καθώς και φροντιστές των γυναικών αυτών.

Αρωγός της όλης εκστρατείας είναι η αγαπημένη ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, πρόσωπό της η performing artist Λίντα Καπετανέα ενώ διδάσκοντες θα είναι μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Αθηνά Βαδαλούκα, ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας.

Η εκστρατεία παρουσιάσθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.

«Πέρα από την έγκαιρη διάγνωση και την θεραπευτική αντιμετώπιση, η ολιστική προσέγγιση της ασθενούς σε επίπεδο ψυχολογίας, ευεξίας και ποιότητας ζωής μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Μούντζιος, γενικός γραμματέας της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

 

«Η θετική ψυχολογία και η δύναμη που κρύβει μέσα της κάθε γυναίκα αποτελούν σημαντικά όπλα στην αντιμετώπιση της νόσου. Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» έχει ως στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες», δήλωσε η κυρία Αλεξίου.

 

Το πρόγραμμα

 

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη (ώρες 17.30 έως 20.30) στον Πολυχώρο «7ος» (βρίσκεται στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 4, στην Στοά Καλλιγά της Πλατείας Συντάγματος) και κάθε Παρασκευή (ώρες 18.30 έως 20.30) στο Δρίσκας Test Kitchen (βρίσκεται στην οδό Λάμψα 19 στους Αμπελοκήπους, πολύ κοντά στον σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου).

Κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει δωρεάν σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί, αλλά θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami διότι ο αριθμός των θέσεων είναι πεπερασμένος και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 5, 12 και 19 Οκτωβρίου, 2 και 9 Νοεμβρίου


 • Μυστικά για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών από την Άννα Παγούνη [Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος]
 • Σεμινάριο Δραματοθεραπείας με την Ευαγγελία Παπαθέου [Δραματοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια]
 • Σεμινάριο μόδας & styling με την Αννούσα Μελά [Blogger-Style expert]
 • Συμβουλές για Make-up από την Χαρά Παπανικολάου [Make-up artist]

 

Τετάρτη 7, 14 και 21 Οκτωβρίου, 4 και 11 Νοεμβρίου

 

 • Εισαγωγή στη Μουσικοθεραπεία με την Ευαγγελία Παπανικολάου [Μουσικοθεραπεύτρια, θεραπεύτρια GIM]
 • Συζήτηση και συμβουλές για τον Νευροπαθητικό Πόνο με την Αθηνά Βαδαλούκα [Αν. Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής ]
 • Positive thinking? με τον Άγγελο Δερλώπα [επαγγελματίας Coach]

 

Πέμπτη 8, 15 και 22 Οκτωβρίου, 5 και 12 Νοεμβρίου


 • Εικαστική Ψυχοθεραπεία με την Νιόβη Σταυροπούλου [Εικαστική ψυχοθεραπεύτρια]
 • Ασκήσεις για την καταπολέμηση του Λεμφοιδήματος, από την Αθηνά Τιγγινάγκα [Φυσικοθεραπεύτρια]
 • Προσαρμοσμένο Pilates/Yoga session με την Αϊνόλα Τερζοπούλου [δασκάλα Pilates]

 

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου


 • Συμβουλές για υγιεινή διατροφή για τον ογκολογικό ασθενή από τον Ευάγγελο Ζουμπανέα [Διατροφολόγος] και την ομάδα του
 • Μαγειρεύοντας νόστιμα και υγιεινά με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο [Σεφ]