26-12-2015
Τα μαχαιροπήρουνα που κάνουν το φαγητό απολαυστικότερο

photo

Την επόμενη φορά που θα ετοιμάσετε ένα απολαυστικό γεύμα, βάλτε στο παιχνίδι και τα μαχαιροπίρουνα. Επιλέγοντας τα σωστά, θα προσθέσετε πόντους στο πιάτο σας.

Για ένα απολαυστικό γεύμα, εκτός από την μαγειρική τέχνη και τα αγνά υλικά, φαίνεται ότι παίζουν ρόλο και τα μαχαιροπήρουνα, καθώς μια ερευνητική ομάδα, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, διαπίστωσε ότι τα βαρύτερα μαχαιροπίρουνα εντείνουν την ικανοποίησή από το φαγητό μας.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό, οι επιστήμονες διεξήγαγαν μελέτη σε 130 θαμώνες εστιατορίων (μεταξύ αυτών και εστιατορίων ξενοδοχείων), στο Εδιμβούργο. Κάθε συμμετέχων κανάλωσε ακριβώς το ίδιο γεύμα, που αποτελείτο από πέστροφα, πουρέ πατάτας, κάπαρη σπανάκι και καφέ βούτυρο. Ωστόσο, στους μισούς από τους γευματίζοντες  προσφέρθηκαν μαχαιροπήρουνα τρεις φορές βαρύτερα από τα φθηνότερα που δόθηκαν σους υπόλοιπους της ομάδας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που έφαγαν, χρησιμοποιώντας τα βαρύτερα πιρούνια και μαχαίρια ανέφεραν ότι απήλαυσαν το γεύμα τους περίπου κατά  10 % περισσότερο και δήλωσαν ότι θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν 15 % περισσότερο για το πιάτο.

Να ένα καλό τρικ για όσους δεν τα πάνε καλά με την κουζίνα.