24-09-2015
Αυνανισμός και γάμος: Το ένα δεν αναιρεί το άλλο!

photo

Παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι το κάνουν, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει ανοιχτά για τον αυνανισμό. Και κυρίως τα ζευγάρια!

 

Δεδομένου ότι ο αυνανισμός για πολλούς ανθρώπους είναι ακόμα ένα θέμα- ταμπού, συνδέεται με πολλές παρανοήσεις. Οι άνθρωποι τείνουν να τον θεωρούν μια μυστηριώδη και πολύπλοκη πράξη και όχι αυτό που πραγματικά είναι - ένας υγιής, φυσιολογικός και ασφαλής τρόπος για να απολαύσουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση και απελευθέρωση.

 

Συχνά, τα ζευγάρια, είναι δύσκολο να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα, στο πλαίσιο της σχέσης τους. Πολλοί φοβούνται μήπως ο/η σύντροφός τους το θεωρήσει «απάτη» ή μήπως λανθασμένα αισθανθεί ανεπαρκής και ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ανάγκες του, ενώ άλλοι νιώθουν ντροπή.  Ωστόσο, ο αυνανισμός δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά.

 

Ο αυνανισμός δεν αντικαθιστά τη σεξουαλική δραστηριότητα με τον/την σύντροφό σας, ούτε την αγάπη, την οικειότητα και τη σεξουαλική απόλαυση που οι δυο σας μοιράζεστε. Είναι ο εορτασμός του σώματός σας, η τιμητική  των εσωτερικών φαντασιώσεών σας και η ενίσχυση της σύνδεσης σας με τη δική σας σεξουαλική ευχαρίστηση.

 

Εάν αισθάνεστε ένοχοι ή αμήχανοι για αυτήν την πράξη, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το εξετάσετε διεξοδικά. Κάντε μια προσπάθεια να αναζητήσετε την πηγή αυτών των αρνητικών αντιλήψεων για τον αυνανισμό. Είναι κάτι που μάθατε από την παιδικής σας ηλικία; Φοβάστε λόγω των αστικών μύθων που τον «θέλουν» να προκαλεί τύφλωση ή βλάβες στα σεξουαλικά όργανα; Είναι η αμηχανία που νιώθετε για το σώμα σας ή η άγνοια των δικών σας σημείων ευχαρίστησης;

 

«Δουλεύοντας» πάνω σε αυτά τα θέματα και μαθαίνοντας να αγαπάτε  το σώμα σας, μπορείτε να αυξήσετε τη σεξουαλική σας ευχαρίστηση και να μην έχετε αναστολές όταν θα είστε με τον/την σύντροφό σας στην κρεβατοκάμαρα. Θα γνωρίσετε καλύτερα το σώμα σας και θα μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε να το ευχαριστήσετε. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα καθοδηγείτε τον/την σύντροφό σας, ωθώντας τον/την στο μονοπάτι που θα οδηγήσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Αν ο αυνανισμός είναι κάτι που ο/η σύντροφός σας δεν υποστηρίζει ή δεν πιστεύει, τότε σίγουρα θα πρέπει να το συζητήσετε μαζί του/της. Και σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να  βρείτε την προέλευση των πεποιθήσεων αυτών και το λόγο που ο αυνανισμός φαντάζει απειλητικός. Μήπως οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του/της έρχονται σε αντίθεση με τον αυνανισμό ή μήπως αισθάνεται φόβο ή ντροπή για την ίδια την πράξη; Αν είναι το τελευταίο, είναι σημαντικό να του/της μιλήσετε και να τον/την βοηθήσετε να πάψει να ανησυχεί.

 

Εξηγήστε του/της ότι ο αυνανισμός δεν πρόκειται να τον/την αντικαταστήσει και σίγουρα δεν είναι ένα σημάδι ύπαρξης σεξουαλικών κενών στη σχέση σας. Ότι απλώς σας βοηθά να έρθετε σε επαφή με τις δικές σας σεξουαλικές αποκρίσεις και να αυξήσετε την απόλαυσή σας, κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού χρόνου που έχετε μαζί.

 

Όσο περισσότερους οργασμούς έχετε, τόσο περισσότερο θα βρίσκεστε σε αρμονία με το σώμα σας, θα απολαμβάνετε τον εαυτό σας όταν έχετε σεξουαλική επαφή μαζί του/της και τόσο πιο αισθησιακοί και σεξουαλικά διεγερμένοι θα νιώθετε σε καθημερινή βάση.  «Πάντα έλεγα ότι το σεξ λειτουργεί σε μία "use it or lose it" (χρησιμοποίησε το ή άφησέ το)  βάση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αυνανισμός μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τα ζευγάρια», εξηγεί η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Ψυχιατρικής στην ΙατρικήΣχολή Feinberg, του Πανεπιστημίου Northwestern και διάσημη σεξολόγος, Laura Berman. Η ίδια επισημαίνει ότι ο αυνανισμός μπορεί να διατηρήσει τα σεξουαλικά συναισθήματα και να προάγει την ικανοποίηση των «καυτών» σημείων σας, κάτι που μεταφράζεται σε καλύτερο και πιο συχνό σεξ, για εσάς και το σύντροφό σας.

 

«Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ο αυνανισμός δεν μπορεί να είναι μια συναρπαστική σεξουαλική πράξη, τόσο για τους ελεύθερους, όσο και για τους δεσμευμένους», καταλήγει η Berman.