24-09-2015
Δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος στο Αρεταίειο, στις 28 /09

photo

Γυναικολογική εξέταση, ψηλάφηση μαστού και τεστ Παπανικολάου θα προσφέρει, δωρεάν, σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, το Αρεταίειο νοσοκομείο, τη Δευτέρα, 28/09/2015, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης.

 

Επίσης θα προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό για τον HPV (ιό ανθρώπινων θηλωμάτων) σε περιορισμένο αριθμό νεαρών κοριτσιών (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

 

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης από τον Σεπτέμβριο του 2007 με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, με στόχο να ενημερωθούν οι γυναίκες για τις υφιστάμενες μεθόδους αντισύλληψης.

 

Το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διάφορες δράσεις που έχει αναπτύξει -επισκέπτεται 100 σχολεία το χρόνο πανελλαδικά, οργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις- στοχεύει στη σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για τις αντισυλληπτικές μεθόδους.

 

Η αξιόπιστη αντισύλληψη είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του τελευταίου αιώνα, επισημαίνουν οι ειδικοί. Ανακούφισε εκατομμύρια γυναίκες από τον φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και σαφώς απέτρεψε πολλούς θανάτους από παράνομες εκτρώσεις. Επιπλέον, η αντισύλληψη προσφέρει στις γυναίκες τη δυνατότητα να καθορίζουν το χρόνο και τον αριθμό των κυήσεων.

 

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Κλινικής να προστατέψει την υγεία της γυναίκας και απευθύνεται στις γυναίκες και τις οικογένειές τους, αλλά και στα παιδιά, τα οποία από νωρίς πρέπει να γνωρίζουν τα θέματα αγωγής της υγείας και των διαφυλικών σχέσεων.

 

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρες  8 π.μ.-12 μ.μ.

 

Πληροφορίες

 

Ε. Κανάκη, Γ. Γιαννούλη - Αρεταίειο Νοσοκομείο, Βασ. Σοφίας 76, 11528. Τηλ: 210 7217835, 210 7286353, Fax: 210 7233330

e-mail: geocre@aretaieio.uoa.g

http://www.aretaieio.uoa.gr/