29-09-2017
Αδύνατο σώμα: Πώς μπορεί να βοηθήσει ο πάγκος της κουζίνας;

photo

Το μυστικό για ένα αδύνατο σώμα ίσως να βρίσκεται τόσο κοντά, όσο και η φρουτιέρα στον πάγκο της κουζίνας σας, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

 

Θέλετε να χάσετε βάρος ή τουλάχιστον να διατηρήσετε τα κιλά σας; Ξεκινήστε αδειάζοντας τον πάγκο της κουζίνας σας. Μην παραλείψετε, ωστόσο, να αφήσετε μία φρουτιέρα γεμάτη με φρούτα.

 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ φωτογράφησαν πάγκους της κουζίνας σε περισσότερα από 200 αμερικανικά σπίτια και στη συνέχεια έλεγξαν το βάρος των γυναικών που ζουν σε αυτά.

 

Οι γυναίκες που είχαν δημητριακά πρωινού στον πάγκο τους ζύγιζαν σχεδόν 10 κιλά περισσότερο από τις γυναίκες που δεν τα είχαν στο οπτικό τους πεδίο. Επίσης, οι γυναίκες στους πάγκους των οποίων βρέθηκαν αναψυκτικά, ζύγιζαν περίπου 11 έως 12 κιλά περισσότερο από εκείνες που ζούσαν σε σπίτια χωρίς αναψυκτικά πάνω στον πάγκο, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

 

«Είναι η δίαιτα "see food" -ό,τι βλέπεις τρως», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας, καθηγητής Brian Wansink, διευθυντής στο Εργαστήριο Τροφής και Εμπορικού Σήματος του Πανεπιστημίου.

 

«Ως λάτρης των δημητριακών, αυτό με συγκλόνισε. Τα δημητριακά έχουν ένα "φωτοστέφανο" υγείας, αλλά αν τρώτε μια χούφτα κάθε φορά που περνάτε από δίπλα τους δεν πρόκειται να αδυνατίσετε», εξήγησε.

 

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες που είχαν μπολ με φρούτα στους πάγκους τους ζύγιζαν περίπου 6 κιλά λιγότερα από τις γυναίκες, χωρίς εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

 

Όπως αναφέρει ο Wansink, ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν ένα ρητό στο εργαστήριο:« Αν θέλετε να αδυνατίσετε, κάντε ό, τι κάνουν οι αδύνατοι άνθρωποι. Αν οι αδύνατοι άνθρωποι κάνουν τα σπίτια τους «αδύνατα» στο design, αδειάζοντας τους πάγκους τους από τα πάντα, εκτός από τη φρουτιέρα, δεν θα σας βλάψει να κάνετε το ίδιο».

 

Η μελέτη, η οποία δεν ήταν σχεδιασμένη έτσι ώστε να αποκαλύψει σχέση αιτίου- αποτελέσματος, δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Health Education and Behavior.