05-11-2015
Τατουάζ μέσα στο μάτι: Η επικίνδυνη μόδα που μπορεί να προκαλέσει...

photo

Μια νέα μόδα στον  χώρο των τατουάζ επιβεβαιώνει τη άποψη ότι ακόμη και η πιο τρελή ιδέα μπορεί να «ευδοκιμήσει». Όμως το πρόβλημα δεν είναι  αυτό!

Η ιδέα εμπνεύστηκε τη δεκαετία του 1980 και την sci-fi ταινία Dune, η οποία παρουσιάζει ανθρώπους με μπλε μάτια. «Ένας παλιός φίλος είχε επεξεργαστεί σε μια φωτογραφία τα μάτια του και τα είχε κάνει μπλε, όπως στο Dune. Του είπα ότι νομίζω πως μπορώ να το κάνω στην πραγματικότητα», αναφέρει ο εμπνευστής της ιδέας, δερματοστίκτης και ειδικός στην «τροποποίηση σώματος»  Luna Cobra.

Την επόμενη μέρα ο Luna βρήκε μερικούς γενναίους εθελοντές και προσπάθησε να  κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να κάνει τατουάζ στο βολβό του ματιού.

Με την πάροδο του χρόνου, η τεχνική έχει τροποποιηθεί αλλά η ουσία είναι η ίδια: Εγχέεται βαφή στο βολβό του ματιού, έτσι ώστε να «καθίσει» κάτω από το ανώτερο στρώμα του, που ονομάζεται επιπεφυκότα. Μία ένεση καλύπτει περίπου το ένα τέταρτο του ματιού και όσοι επιλέξουν να το κάνουν θα πρέπει να υποβληθούν αρκετές φορές στη διαδικασία για να καλύψουν πλήρως το «άσπρο».

Μια νεαρή γυναίκα, η οποία έχει κάνει τατουάζ στο μάτι περιγράφει τη διαδικασία ως «ψυχικά έντονη» και μιλάει για την αίσθηση κατά τη διάρκειά της: «Είναι σαν κάποιος να σπρώχνει μέσα στο μάτι, μετά αισθάνεσαι μια παράξενη πίεση και στη συνέχεια μια αίσθηση ότι υπάρχει άμμος στο μάτι, αλλά δεν πονάει καθόλου»

Για τους οφθαλμίατρους, ωστόσο, κάτι τέτοιο θα ήταν μία  πολύ, πολύ κακή ιδέα. Όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει στην τύφλωση, αλλά η χρωστική ουσία μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στο μάτι, η οποία δεν θα υποχωρήσει ποτέ . Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πόνο και ερεθισμό των ματιών σε καθημερινή βάση.

Εάν η βελόνα δεν έχει απολυμανθεί κατάλληλα, μπορεί επίσης να προκαλέσει μια μόλυνση που είναι δύσκολο να θεραπευτεί. Ο Luna λέει ότι εφαρμόζει την τεχνική του σε εκατοντάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι έχουν συνειδητοποιήσει, εκτός από τους κινδύνους, και το γεγονός ότι ένα τατουάζ διαρκεί για πάντα!