16-11-2015
Plexr: Η πιο hot τάση στην Αισθητική Ιατρική, τώρα και στην Ελλάδα!

photo

Επαναστατική μέθοδος διορθώνει τη χαλάρωση στο πρόσωπο και στο σώμα, χωρίς βελόνες και τομές.

Μια καινοτόμα τεχνική για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, τόσο του προσώπου, όσο και του σώματος έχει κάνει την εμφάνισή της τον τελευταίο καιρό στο χώρο  της αναίμακτης Χειρουργικής. Πρόκειται για την εξάχνωση (ιονισμός αερίων), κατά την οποία η περίσσεια επιδερμίδας μετατρέπεται σε ατμό, με τη χρήση ενός καινοτόμου μηχανήματος, του Plexr. Ο ειδικός γιατρός, έχοντας τρία διαφορετικά «πιστόλια», παρεμβαίνει όπου υπάρχει περίσσεια επιδερμίδας και αναίμακτα διορθώνει τη χαλάρωση σε περιοχές, όπως τα άνω βλέφαρα, τα μπράτσα, γύρω από τον αφαλό, στο άνω χείλος και αλλού.

Το Plexr χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο που μοιάζει με μικρό κεραυνό, προκειμένου να αυξάνεται επιλεκτικά η θερμοκρασία σε μια συγκεκριμένη ζώνη, εξατμίζοντας τους δερματικούς ιστούς, χωρίς, ωστόσο, να επηρεάζονται οι βαθύτερες δερματικές στοιβάδες.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα βλέφαρα, η τεχνική είναι ιδιαίτερα δυναμική, καθότι, κατά την διάρκεια της διόρθωσης, επιτρέπεται στον ασθενή να ανοιγοκλείνει τα μάτια του με αποτέλεσμα τη σμίλευση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η διόρθωση επιτυγχάνεται σε τρεις συνήθως συνεδρίες, ανά μήνα, έτσι ώστε να μην υπάρχει έντονη διαφορά στο αποτέλεσμα.

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας του καθενός και με τον τρόπο που γηράσκει, τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 6-8 χρόνια. Η μέθοδος εφαρμόζεται στο ιατρείο με τη χρήση μόνο αναισθητικής κρέμας. Η «ανάρρωση» είναι ταχεία, καθώς δεν υπάρχουν σημάδια από τομές και ράμματα, παρά μόνο ένας παροδικός ερεθισμός στην περιοχή, ο οποίος μπορεί να καλυφθεί με απλά προϊόντα μακιγιάζ.

 

 

Εκτός από την εφαρμογή της για την χαλάρωση, η μέθοδος χρησιμοποιείται, επίσης, για καυτηριασμούς θηλωμάτων, μυρμηγκιές, αιμαγγειώματα κ.ά. Ιστολογικές μελέτες έδειξαν, επίσης, ότι με το Plexr αποφεύγονται επιπλοκές, όπως ουλές, δυσχρωμίες και άλλες, που υπήρχαν με άλλες μεθόδους.
Η συγκεκριμένη τεχνική είναι ασφαλής και μόνη αντένδειξή της αποτελεί η έκθεση στον ήλιο, πριν και μετά την εφαρμογή της. Το κόστος της κυμαίνεται γύρω στα 200-300 ευρώ.

«Soft surgery»

Το Plexr, μαζί με δύο άλλες τεχνικές, το Off και το Vibrance. αναδεικνύονται ως οι πιο hot τάσεις στην Αισθητική Ιατρική παγκοσμίως.

Το off ενδείκνυται για λιπόλυση τοπικά. Με βελόνες βελονισμού ο γιατρός επεμβαίνει στα προβληματικά σημεία, όπως στο διπλοσάγονο, στο περίγραμμα του προσώπου, στα χέρια, στα γόνατα, στην κοιλιά και, γενικά, όπου υπάρχει τοπικό λίπος. Γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί λίγα λεπτά και το λίπος αποβάλλεται με τα ούρα, καθώς δεν γίνονται τομές.
Το Vibrance εφαρμόζεται, κι αυτό, με βελόνες βελονισμού. Ο ασθενής κρατάει το ένα ηλεκτρόδιο, ο γιατρός κρατάει το άλλο και με το γυμνό του χέρι αρχίζει να τρίβει τις ελαστικές ίνες γυρίζοντας τη βελόνα, ώστε αυτές να τυλιχτούν και να δημιουργηθεί ένα αυτόλογο νήμα. Ο ασθενής έχει την αίσθηση δονήσεων κι έτσι περνάει η ενέργεια.

«O όρος αναίμακτη χειρουργική (soft surgery) αναφέρεται στην εφαρμογή μεθόδων, για την αφαίρεση ή για τη  διόρθωση αντιαισθητικών ανωμαλιών του προσώπου ή του σώματος, οι οποίες προϋποθέτουν μόνο την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας με επάλειψη. Πρόκειται για σπουδαία και καινοτόμο εξέλιξη στην ιατρική επιστήμη, με βασικό πλεονέκτημα την αποφυγή χειρουργικής τομής κατά την εκτέλεση επεμβάσεων», εξήγησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής SAMNAS, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Λέκτορας Αισθητικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Camerino, κ. Σωτήρης Γ. Τσιούμας, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε ενόψει του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015.