16-11-2015
Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας

photo

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος χρόνος της καμπάνιας ενημέρωσης της Novartis Hellas για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

Η εκστρατεία «Αναπνέω», μια σημαντική πρωτοβουλία της Novartis Hellas, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), έδωσε δυναμικό παρόν στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ολοκληρώνοντας το δεύτερο χρόνο της πετυχημένης πορείας της. Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό της, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 90 δωρεάν σπιρομετρήσεις από ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και εκατοντάδες συμπολίτες μας ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα της νόσου και τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Φέτος, η εκστρατεία προχώρησε σε μία σημαντική καινοτομία και υποστήριξε το ΣΕΓΑΣ σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως ο Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και το Run Greece σε πέντε μεγάλες πόλεις (Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα), δίνοντας στους πολίτες σε όλη τη χώρα την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ΧΑΠ και να πραγματοποιήσουν πάνω από 777 δωρεάν σπιρομετρήσεις.

Η εκστρατεία «Αναπνέω» στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά αλλά και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και Κοινωνικό Πρόγραμμα δωρεάν σπιρομετρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Η εκστρατεία προβάλλει ιδιαίτερα την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής αγωγής στους ασθενείς από εξειδικευμένους πνευμονολόγους, ώστε να βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα ζωής τους.