13-04-2018
Άνδρες: Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίον προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες

photo

Η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει ένας άνδρας έχει να κάνει περισσότερο με το φύλο των ατόμων που βρίσκονται μαζί του στο τραπέζι, παρά με την όρεξή του.

Έναν παράδοξο τρόπο, με τον οποίον οι άνδρες προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις των γυναικών, αποκάλυψε νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου καταναλώνουν πολύ περισσότερο φαγητό όταν συντρώγουν με γυναίκες, από ό, τι όταν βρίσκονται στο τραπέζι με άλλους άνδρες και αυτό δεν συμβαίνει άνευ λόγου και αιτίας.

Για τη μελέτη, οι επιστήμονες παρατήρησαν 105 ενήλικες που γευμάτιζαν σε έναν all-you-can-eat ιταλικό μπουφέ, κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων. Κατέγραψαν τον αριθμό των κομματιών πίτσας και των  μπολ σαλάτας που κατανάλωναν σε κάθε δείπνο, καθώς και το φύλο του ατόμου ή των ατόμων με τα οποία γευμάτιζαν παρέα. Πριν φύγουν από το εστιατόριο, οι γευματίζοντες συμπλήρωναν μια σύντομη έρευνα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες που δείπνησαν με τουλάχιστον μία γυναίκα έφαγαν 93% περισσότερη πίτσα και 86% περισσότερη σαλάτα, από τους άνδρες που δείπνησαν μόνο με άνδρες.

«Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι άνδρες έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο για να εντυπωσιάσουν. Μπορείτε, επίσης, να διακρίνετε αυτή την τάση στους διαγωνισμούς κατανάλωσης φαγητού, οι οποίοι έχουν σχεδόν πάντα ως επί το πλείστον άνδρες συμμετέχοντες», εξηγεί ο επικεφαλής συγγραφέας Kevin Kniffin, PhD, του Πανεπιστημίου Cornell.

Όσον αφορά στις γυναίκες, η ποσότητα φαγητού που κατανάλωσαν δεν διέφερε ανάλογα το φύλο των ατόμων, με τα οποία μοιράζονταν το τραπέζι.  Ωστόσο, όταν έτρωγαν παρέα με άνδρες, πολλές γυναίκες αισθάνθηκαν ότι «παραέφαγαν» και ότι βιάστηκαν να τελειώσουν το φαγητό τους.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Evolutionary Psychological Science.