08-12-2015
11/12: Ανοιχτή εκδήλωση για ασθενείς με χρόνιες πνευμονοπάθειες

photo

Μία εκδήλωση ελεύθερη για το κοινό θα διεξαχθεί για τους ασθενείς με χρόνια πνευμονολογικά νοσήματα και τις οικογένειές τους, με στόχο τη βελτίωση της πάθησης και της ποιότητας της ζωής τους.

Ανοιχτή πρόσκληση στους ασθενείς με άσθμα, ΧΑΠ, βρογχίτιδα και όλα τα άλλα χρόνια νοσήματα του πνεύμονα αλλά και στις οικογένειες τους «στέλνει» η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.), η European Respiratory Society (E.R.S.) και το European Lung Foundation (E.L.F.), για την εκδήλωση που διοργανώνει στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σωτηρία (Μεσογείων 152, Χολαργός), την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου από τις 09.30 έως τις 17.00.

Στον χώρο θα βρίσκονται γιατροί, φυσιοθεραπευτές, διαιτολόγοι, φυσιολόγοι και νοσηλευτές για να υποδεχτούν ασθενείς με χρόνιες πνευμονοπάθειες και να συζητήσουν μαζί τους για τους τρόπους βελτίωσης της πάθησης και της ποιότητας ζωής τους αλλά και να κάνουν πνευμονολογικές εξετάσεις όπως σπιρομέτρηση, δοκιμασίες βάδισης και αλλεργικά τεστ.

Επίσης, θα υπάρχουν περίπτερα όπου θα γίνεται συζήτηση προκειμένου να δοθούν οδηγίες σχετικά με τη διατροφή που προλαβαίνει και βοηθάει τα προβλήματα του αναπνευστικού, τις ασκήσεις που βοηθούν την αναπνοή, τη διακοπή καπνίσματος, την αποφυγή αλλεργιογόνων, τη νοσηλεία στο σπίτι και την ανακούφιση του χρόνιου πόνου. Παράλληλα, θα προβάλλονται συνεχώς ενημερωτικά φιλμ.